Přečtěte si: Maturity čeká už letos řada změn

pondělí 9. dubna 2012 ·

Už za měsíc se znovu roztočí kolesa státních maturit, letos ovšem v novém hávu. Ministerstvo školství totiž letos chystá několik provozních změn pro středoškoláky i samotné školy. A další významná změna ještě přijde v roce 2015, kdy by se měla státní maturita rozjet v elektronické podobě. Vedle toho bude muset také resort vysvětlovat Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) financování celého projektu, protože stínový ministr školství a senátor za ČSSD Marcel Chládek vyzval dopisem ÚOHS k prošetření všech zakázek na státní maturity. Reagoval tím na závěry Nejvyššího kontrolního úřadu, který považuje celý projekt za předražený.

Z článku kul v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Písemné práce už také nebudou opravovat učitelé na školách, pouze je naskenují a pošlou do CERMATu. Opravu budou mít na starosti nezávislí hodnotitelé, což má za cíl posílit nezávislost hodnocení prací. Navíc tento krok uleví učitelům. Jiné bude i hodnocení písemné práce, když namísto loňských 15 bodů může letos student získat až 30. U opravných zkoušek pak stačí opakovat jen tu část, ve které student neuspěl.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. dubna 2012 v 15:50  

Proboha, ministerstvo teprve chystá provozní změny na letošní maturity?

Simona CARCY řekl(a)...
10. dubna 2012 v 19:08  

No do lonskych maturit uz to Cermat nestihne, tak aspon takhle, ne?

poste.restante řekl(a)...
10. dubna 2012 v 19:51  

Samozřejmě.
Vždyť závěrečná vysvědčení budeme čtvrťákům rozdávat až příští týden.
ČASU DOST!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.