Kampaň 2012: Najdi si svůj červený kontejner

úterý 10. dubna 2012 ·

V roce 2011 byly po celé České republice masivně distribuovány červené stacionární kontejnery. Jejich současný počet již překročil hranici 1 500 kusů. Na podporu informovanosti o této nové sběrné nádobě, která slouží k odevzdávání drobného elektrozařízení, jsme se rozhodli uspořádat jarní a podzimní propagační kampaň 2012, během níž navštívíme 52 českých obcí a měst. Jejich seznam a termíny jednotlivých akcí najdete na konci této stránky.

Na náměstích, kde se bude akce konat, budeme občany informovat o existenci červených kontejnerů, způsobu jejich užívání i o přínosech recyklace drobného elektra. Stále bohužel končí většina drobných elektrozařízení v popelnicích na směsný odpad a naším cílem, potažmo cílem této kampaně je tento nešvar změnit.

O akci „Najdi si svůj červený kontejner“

Přijďte se podívat na akci "Najdi si svůj červený kontejner", přineste a odevzdejte jakékoliv staré nebo nepotřebné elektrospotřebiče (mobily, nabíječky, foťáky, kamery, přehrávače, atd.) a můžete vyhrát zbrusu nový mobilní telefon Galaxy Ace. Nebo si přijďte jen vyzkoušet zábavné hry a aktivity pro děti i dospělé a dozvědět se něco o zpětném odběru a přínosech recyklace!

Vyberte si ze dvou možností jak si odnést nový tablet nebo mobil:

  1. Každý kdo přinese alespoň jeden kus elektrozařízení, získává na místě drobné dárkové předměty od společnosti ASEKOL. Automaticky se tak dostává do slosování o nový mobilní telefon. Losování proběhne dvakrát – po jarní a po podzimní části tour. Výherce kontaktujeme (na uvedené mobilní číslo) a cenu následně zašleme poštou. Výsledky losování jarní části budou známy nejpozději 10.6.2012 (výsledky podzimní části 20.10.2012) a budou k dispozici na webových stránkách www.cervenekontejnery.cz.
  2. Pokuste se přinést na akci co největší počet elektrozařízení najednou a vyhrajte! Na konci tour (nejpozději 20.10.2012) vyhodnotíme soutěž o nejlepšího sběrače a výherci zašleme nový mobil poštou. Hodnotí se opravdu počet kusů elektra (např. mobil + nabíječka + fén = 3 kusy). Průběžné výsledky z jednotlivých měst můžete sledovat na www.cervenekontejnery.cz , kde uvidíte součet všech přinesených elektrozařízení – na konci tour vyhlásíme i celkově nejúspěšnější město.

Co si lze v rámci kampaně vyzkoušet:

Kvíz
Když úspěšně odpovíte na otázky ze života kolem vás zaměřené na recyklaci či životní prostředí, odnesete si řadu hodnotných cen.

10 za minutu
Mládež i dospělí si mohou procvičit paměť také v soutěži 10 za minutu. Za jednu minutu musíte napsat deset věcí, které patří a deset, které nepatří do červeného kontejneru ASEKOL. Pokud budou vaše odpovědi správné, odměníme vás zajímavými cenami. Zúčastnit se můžete jen jednou.

Vyhledávač kontejnerů
Na velké televizi vám na detailní mapě vašeho města pomůžeme vyhledat nejbližší kontejnery od vašeho bydliště nebo firmy nebo k němu pomůžeme najít nejkratší cestu. Už nemusíte vážit cestu na daleký sběrný dvůr, abyste vyhodili rozbitou klávesnici, nebo vybitou baterii.

Asekoloběžka
Můžete si vyzkoušet jízdu na červené asekoloběžce a zkusit také jízdu zručnosti ve slalomu mezi maketami elektrospotřebičů.

Najdi nejbližší kontejner a vyhraj
Vydejte se na detektivní pátrání a najděte nejbližší červený kontejner od místa konání akce. Opište si číslo červeného kontejneru na čárovém kódu, který najdete na boku kontejneru a odevzdejte spolu se jménem a kontaktem ještě ten den obsluze stánku. Přímo na místě samozřejmě získáte nějakou pozornost, všechny správně odevzdané a vyplněné odpovědi následně slosujeme a vyhrát můžete opět mobilní telefon Galaxy Ace..

Pro děti i dospělé
Vezměte s sebou na akci i malé děti! Pro ně máme připravený dětský koutek s omalovánkami a barevnými křídami, skákací nafukovací hrad, nebo trampolínu. Děti i rodiče si mohou vyzkoušet také skákání v pytlích na třídění elektroodpadu, hod mobilem na přesnost do červené popelnice ASEKOL nebo se zapojit do výtvarné soutěže.

Pro školy
Cílem je opět zábavnou formou informovat žáky o potřebě sběru a ekologické likvidace vysloužilých elektrospotřebičů a zejména o červených stacionárních kontejnerech na drobné elektro, které jsou k tomu určené a ve vašem městě dostupné. Zdůrazněny budou i konkrétní přínosy recyklace drobného elektra. Pro zúčastněné třídy bude připraveno množství soutěží a atrakcí s důrazem na ekologickou výchovu. Každé třídě se budou věnovat dva promotéři, kteří je provedou celým programem, kvízy i doprovodnými disciplínami. Žáci se zde dozvědí či připomenou nejen odpovědi na otázky „Proč nesmím vyhodit vysloužilý elektrospotřebič do popelnice?“ nebo „Kde ho mohu odevzdat k recyklaci?“. V souvislosti s kampaní bude vyhlášen i nový úkol v  Recyklohraní, takže Vaše škola bude moci získat další body. Více se již brzy dozvíte prostřednictvím internetových stránek www.recyklohrani.cz.    


Pokud máte zájem se akce zúčastnit, kontaktujte slečnu Andreu Krskovou, tel. 606 052 843, andrea.krskova@sundisk.cz. Vstup na akci je zdarma.

Kampaň na podporu červených kontejnerů zakotví v následujících městech:

kraj

 město

termín

místo

Středočeský Příbram  10. dubna Dvořákovo nábřeží
Středočeský Kolín 11. dubna nám. 17. listopadu
Středočeský Dobříš 12. dubna Mírové nám.
Středočeský Nymburk 13. dubna nám. Přemyslovců
Jihočeský Strakonice 16. dubna rampa před MÚ
Jihočeský Tábor 17. dubna nám. T.G. Masaryka
Jihočeský Písek 18. dubna Palackého sady
Jihočeský Prachtice 19. dubna Velké nám.
Vysočina Třebíč 20. dubna Karlovo nám.
Zlínský Rožnov pod Radhoštěm 23. dubna Masarykovo nám.
Zlínský Vsetín 24. dubna ul. Svárov
Zlínský Valašské Meziříčí 25. dubna Náměstí
Zlínský Zlín 26. dubna nám. Míru
Liberecký Nový Bor 30. dubna nám. Míru
Královéhradecký Náchod 2. května Masarykovo nám.
Královéhradecký Dvůr králové nad Labem 3. května nám. T.G. Masaryka
Královéhradecký Jičín 4. května Žižkovo nám.
Liberecký Mimoň 9. května nám. 1. máje
Liberecký Železný Brod 10. května nám. 3. května
Liberecký Turnov 11. května park. před Střelnicí
Ústecký Děčín 14. května Masarykovo nám.
Ústecký Most 15. května 1. nám.
Ústecký Litoměřice 16. května Mírové nám.
Ústecký Rumburk 17. května Lužické nám.
Plzeňský Plzeň - ÚMO 3 21. května nám. Republiky
Plzeňský Tachov 22. května nám. Republiky
Plzeňský Klatovy 23. května nám. Míru
Karlovarský Cheb 24. května nám. Krále Jiřího z Poděbrad
Plzeňský Rokycany 25. května Masarykovo nám.
Karlovarský Karlovy Vary 29. května nám. Svobody
Karlovarský Mariánské Lázně 30. května Centrál. parkoviště, ul. Kolárova
Karlovarský Ostrov 31. května Mírové nám.
Jihomoravský Břeclav bude upřesněn
Jihomoravský Znojmo bude upřesněn
Jihomoravský Vyškov bude upřesněn
Jihomoravský Hodonín bude upřesněn
Pardubický Žamberk bude upřesněn
Pardubický Hlinsko bude upřesněn
Pardubický Choceň bude upřesněn
Pardubický Česká Třebová bude upřesněn
Vysočina Havlíčkův Brod bude upřesněn
Vysočina Pelhřimov bude upřesněn
Vysočina Žďár nad Sázavou bude upřesněn
Olomoucký Prostějov bude upřesněn
Olomoucký Přerov bude upřesněn
Olomoucký Šumperk bude upřesněn
Olomoucký Olomouc bude upřesněn
Moravskoslezský Havířov bude upřesněn
Moravskoslezský Karviná bude upřesněn
Moravskoslezský Frýdek-Místek bude upřesněn
Moravskoslezský Opava bude upřesněn
Královéhradecký Nový Bydžov bude upřesněn

Těšíme se na Vaši účast.

Tým společnosti ASEKOL s.r.o.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.