E-kniha pro vás: Bedekry sociálním znevýhodněním pro učitele mateřské, základní i střední školy

čtvrtek 12. dubna 2012 ·

Třídílná edice Bedekr sociálním znevýhodněním pro učitele mateřské školy (základní a střední školy) slouží jako průvodce po krajině sociálního znevýhodnění. Ambice těchto průvodců je přitom v principu stejná jako u klasických bedekrů cestovatelských – toho, kdo se z toho či onoho důvodu do dané oblasti chce (či musí) vydat, hodlají vybavit informacemi nezbytnými k tomu, aby se během putování neznámou zemí neztratil, aby uměl předejít zbytečným nedorozuměním, aby se s lidmi, se kterými se setká, dokázal dorozumět; zkrátka a prostě – aby na své cestě obstál a nezabloudil.

Bedekry sociálním znevýhodněním pro učitele mateřské, základní a střední školy vznikly na půdě Katedry antropologie Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni v rámci projektu Cesta k rovným příležitostem. Publikace jsou psány sice odborníky, ovšem tematika sociálního znevýhodnění je zde pojednávána obecně přístupným a srozumitelným způsobem. Bedekry mohou pedagogové MŠ/ZŠ i SŠ použít jako pomůcku, ve které naleznou informace potřebné k tomu, aby kompetentně intervenovali ve prospěch sociálně znevýhodněných dětí, žáků a studentů.

Průvodci jsou dostupní na www.antropologie.org/cerop.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.