Přečtěte si: Učitelka z Brodu si vydupala změnu zákona. Do stejné školy znovu nemusí

neděle 4. března 2012 ·

Učitelka Iva Kletečková z Havlíčkova Brodu vybojovala změnu nesmyslného zákona, který ji nutil znovu studovat stejnou školu, jakou už vystudovanou má. "Předpokládáme, že změna bude schválena, zákon by mohl začít platit už v září," říká spokojeně.

Z článku Andrey Bartůňkové v iDNES.cz vybíráme:


S nesmyslným zákonem, kvůli kterému by musela podruhé studovat stejnou školu, totiž bojovala déle než rok.


"Šlo o to, že učitelé odborného výcviku musejí mít kromě pedagogického vzdělání i výuční list z oboru, který učí. Jenže já jsem například studovala v době, kdy jsem šla až k maturitě a výuční list byl součástí maturitního vysvědčení. Takže fyzicky ten výuční list nemám. A to je velký problém," popsala loni svůj problém Kletečková.


Pokud by odmítla si výuční list udělat, podle zákona by ji měl ředitel školy propustit. A nebyla sama, protože učitelů, kteří studovali za stejných podmínek jako ona, je v celé republice mnoho.

2 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. března 2012 v 21:01  

Jupííí!
Tak se nám k trojnožce moci zákonodárné, výkonné a soudní přidává moc občanská.
Čtyřnožka ovšem, jak známo, trpí nižší stabilitou.
Proč mám takový chmurný pocit, že paní kolegyně dělá zadara práci za někoho poměrně dobře placeného.

Anonymní řekl(a)...
5. března 2012 v 8:33  

Teď ještě zbývá vydupat si změnu zákona, který nařizuje, že učitel plně kvalifikovaný nesmí hodnotit, ba ani hlídat u maturitních zkoušek, pokud neabsolvuje školení firmy Cermat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.