Přečtěte si: Největší problém českého školství: Dobeš je v práci

neděle 4. března 2012 ·

Tragikomické a arogantní: Před budovou vlády jsou tisíce studentů, největší studentský protest od listopadu 1989 je v plném proudu, spolu se studenty protestují rektoři, děkani, prostě akademická obec… Chtějí mluvit s ministrem školství, ale Josef Dobeš se před vládní budovou neukáže. A premiér Petr Nečas to vysvětluje, trochu pohoršeně, s údivem, jakoby nevěřil, že někdo může klást tak hloupou otázku: Ministr Dobeš byl přece v práci, zasedala vláda.

Z článku Michala Komárka v blog.Aktuálně.cz vybíráme:

Až do chvíle než přijde do úřadu Josef Dobeš. Shrne nedodělky rozpracované reformy a předloží ji jako hotovou věc. O konzistenci té reformy pak svědčí i to, že podle situace a libosti z ní může vypustit například školné, o němž dlouho tvrdil, že je základním kamenem celé stavby…


Rektorům oznámí, že nemají, co podněcovat k veřejným nepokojům a jasně jim oznámí, že sice jejich řeči o omezování akademických svobod jsou bláboly, ale že musí přijít na ministerstvo a zpovídat se ze svých hříchů. Že jsou prostě jeho podřízení.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. března 2012 v 18:44  

Jo,jo Josef se dva dny skrýval jako partyzán. Zřejmě chodil jinými místy než ostatní smrtelníci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.