Přečtěte si: Profesor Keller osolil Dobeše. Šarlatán a Nečasova ostuda

sobota 3. března 2012 ·

Skončil týden neklidu na vysokých školách, do kterého ministr školství Josef Dobeš (VV) vstoupil s nabídkou obchodu pro vysokoškoláky. Já stahuji návrh na školné a vy se vraťte do poslucháren. Jenže studenti se do lavic nevrátili a Jana Kellera je to impuls k tomu, aby se začalo vážně diskutovat, kam republika spěje. A ministr Dobeš? Ten je podle Kellera naprosto neseriozní šarlatán a ostuda premiére Petra Nečase.

Z článku Ondřeje Vaňka v ParlamentníListy.cz vybíráme:

A k tomu dodává: „Dobeš je člověk, který se řídí podle počasí a který nemá absolutně šajnu o tom, jaké jsou finanční poměry na školách a kolik by ty školy potřebovaly. On jeden den chce, aby se platilo deset tisíc za semestr, druhý den by mu stačily dva tisíce, to znamená, že to je šarlatán, který nemá v ruce žádné propočty a střílí jenom od boku,“ zhodnotil Keller Dobešovu osobnost.


A právě osoba Dobeše je podle Kellera největší ostuda premiéra Petra Nečase. „To je podle mě největší ostuda, že v naší zemi může vysokým školám a vůbec školství velet člověk tohoto rozměru. A to je ostuda i premiéra Nečase, protože on zodpovídá za to, kdo je v čele resortu školství. A pokud ta, nechá takového člověka, tak to vypovídá hodně i o premiérovi,“ uzavřel pro ParlamentníListy.cz Keller.

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
3. března 2012 v 17:22  

impuls k tomu, aby se začalo vážně diskutovat, kam republika spěje

To je jako kdyby Poseidon už dávno vypustil Krakena a my teprve začali rokovat o tom, jestli by nebylo třeba začít hledat Persea, aby usekl hlavu Meduse.
Pan profesor se patrně minulý týden vrátil z cest povodím Horního Orinoca.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.