Posouvání hranic ve výuce přírodních věd

pondělí 12. března 2012 ·

Zveme všechny učitele a lektory biologie, chemie, fyziky, zeměpisu a matematiky základních a středních škol a učitele prvního stupně základních škol a škol mateřských: pojďte předvést to nejlepší, co děláte, a vyměnit si zkušenosti s ostatními nadšenci z celé ČR i Evropy!

Pro mezinárodní festival Věda na scéně – Science on Stage, hledáme učitele a lektory od mateřských školek po střední školy, kteří mají zajímavé nápady pro zlepšení výuky přírodovědných předmětů a matematiky. Reprezentanti ČR budou vybráni na národní soutěžní přehlídce, do které se mohou přihlásit do 18.3.2012.  Věda na scéně – Science on Stage zprostředkovává výměnu zkušeností, materiálů a nápadů  mezi učiteli v celé Evropě.

Science on Stage je evropský projekt, který je zaměřen na učitele přírodních. Jedním z hlavních cílů je vytvářet podmínky pro spolupráci učitelů a škol se špičkovými odborníky a vědeckými pracovišti. Neméně důležité je vytváření kontaktů mezi učiteli z různých evropských zemí.

Tento ročník Vědy na scéně – Science on Stage je určen i pro učitele z mateřských škol, učitele prvního stupně škol základních a lektory volnočasových zařízení a školních družin. Nově jsou vítáni i učitelé matematiky.

Národní soutěžní přehlídka učitelů přírodovědných předmětů proběhne 1. - 2. června v libereckém iQparku. Devět vybraných učitelů pojede reprezentovat Českou republiku na mezinárodní festival učitelů přírodních věd Science on Stage,  který se uskuteční od 25. do 28. dubna 2013 na hranicích Polska a Německa ve Slubici/Frankfurtu(Oderu).

Podrobné informace naleznete na www.science-on-stage.cz/.

Kdo se může Vědy na scéně – Science on Stage zúčastnit?

Věda na scéně – Science on Stage je určena učitelům přírodních věd (fyziky, chemie, biologie, zeměpisu) a také matematiky od mateřských škol přes všechny typy základních a středních škol a lektory volnočasových zařízení a školních družin. Vítáni jsou i doktorandi, témata jejichž disertačních prací spadají do těchto oblastí.

Co čeká na vítěze Národní soutěžní přehlídky?

V rámci přehlídky bude vybráno devět účastníků, kteří se aktivně zúčastní mezinárodního festivalu Science on Stage ve Slubici/Frankfurtu(Oderu).

Co se bude na Vědě na scéně – Science on Stage dít?


1.       Veletrh

Veletrh je plánován jako tržiště nápadů a námětů pro výuku přírodovědných předmětů. Učitelé a lektoři si v průběhu festivalu navzájem předvádí výukové náměty, projekty a pokusy. Každý účastník má k dispozici malý stánek/stůl, kde se prezentuje.

Veletrh je hlavní složkou celého festivalu.

2.       Dílna / ukázková hodina

2.1.   V Dílnách (50 minut) se vytváří materiály a doporučení pro výuku a diskutuje se o důležitých tématech přírodovědného vzdělávání.

2.2.   Ukázkové hodiny (20 minut) jsou určeny pro předvedení učebních metod a konceptů v menších, neformálních prezentacích.

3.       Pódiové vystoupení


Plenární přednášky, divadelní vystoupení a předvádění pokusů na jevišti.

3.1.   Přednáška
Přednášky jsou určeny pro prezentování zajímavých výukových metod a nápadů pro výuku nebo pro poutavé přednášky s pokusy (20 minut).

3.2.   Divadelní vystoupení
Pro předvádění vědy „na scéně“ je potřeba i herecký talent. Cílem je předvést přírodovědná témata na jevišti jako plynulé poutavé divadelní vystoupení (45–60 minut).

Přihlášky a další informace
Jitka Houfková
Národní řídící výbor
Věda na scéně - Science on Stage
KDF MFF UK
V Holešovičkách 2
182 00 Praha 8

scienceonstage@seznam.cz
www.science-on-stage.cz

Přihlášky pošlete do 18.3.2012.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.