Podívejte se na souhrnné hodnocení státní maturity na webu eduin.cz

pondělí 19. března 2012 ·

V souvislosti s publikovanou zprávou NKÚ o státní maturitě upozorňujeme na další existující souhrnné hodnocení prvního ročníku maturitní zkoušky.



Zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu hodnotící první ročník státní maturity komentuje zčásti tytéž nedostatky, na které upozorňovala odborná veřejnost, včetně společnosti EDUin, o. p. s. před jejím spuštěním v roce 2011 i v rámci vyhodnocení po podzimním termínu zkoušky.

Zpráva NKÚ je cenná také proto, že jde fakticky o jediný nezávislý pohled na státní maturitu. Přestože šlo o velmi nákladný projekt, od něhož si ministerstvo školství slibovalo zásadní změny ve vzdělávacím systému, nebyla dosud publikována žádná nezávislá auditní zpráva, hodnotící, nakolik byla tato očekávání naplněna. Zpráva NKÚ ale může tento požadavek naplnit jen zčásti. Přitom kritické vyhodnocení prvního ročníku státní maturity a vyvození nutných změn v jejím obsahu a organizaci, by bylo logickým krokem pro zefektivnění závěrečné středoškolské zkoušky.

Celý text shrnující klady a zápory prvního ročníku nové státní maturity čtěte ZDE.

Tiskovou zprávu NKÚ naleznete ZDE.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.