Ministr školství Josef Dobeš odeslal oficiální českou odpověď na audit Evropské komise v OP VK

úterý 6. března 2012 ·

Ministerstvo školství odeslalo do Bruselu oficiální odpověď na auditní zprávu Evropské komise (EK) v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Teprve od této chvíle běží MŠMT dvouměsíční lhůta na realizaci nápravných opatření.

„Ministerstvo školství již řadu nápravných kroků realizovalo – od prosince 2011 do února 2012. Další přijdou na řadu, jakmile se na návrzích řešení shodneme s Evropskou komisí. S ní v současné době vedeme intenzivní jednání,“ uvedl ministr Josef Dobeš. Na odpovědi MŠMT intenzivně pracovalo od přijetí předběžné auditní zprávy v prosinci 2011 a na neoficiální úrovni ji konzultovalo s Evropskou komisí. „Na návrhu nápravných opatření jsme dále spolupracovali s ministerstvem financí a konzultovali jsme je s ministerstvem pro místní rozvoj,“ doplnil Michal Zaorálek, náměstek pro evropské záležitosti.

„Chci zdůraznit, že ministerstvo školství bylo aktivní a samo již poslalo návrhy řešení Evropské komisi. Tuto povinnost přitom máme až ve chvíli, kdy dostaneme oficiální českou verzi auditu, což se ale ještě nestalo. Po obdržení této oficiální verze běží ministerstvu lhůta dvou měsíců na vyjádření. MŠMT tak z této lhůty nebude čerpat ani jeden den,“ uzavřel ministr Dobeš.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. března 2012 v 10:53  

Doufám, že ty eurounijní zmr… pořádně vyfakoval.

Anonymní řekl(a)...
6. března 2012 v 11:44  

Doufám, že ty eurounijní zmr… pořádně vyfakoval.

Fuck by měl směřovat jinam, poraďme Josefovi zrcadlo.

Anonymní řekl(a)...
6. března 2012 v 11:46  

6. března 2012 10:53

Vy si myslíte, že za současnou situaci může EU ?

Anonymní řekl(a)...
6. března 2012 v 13:09  

Pro 6. března 2012 10:53

Je docela možné, že v některých záležitostech ti pánové z centrály EU nemají či nebudou mít pravdu.

Ale ani ministr, ani jeho pravá ruka přes fondy EU, obecní policajt, na ně bohužel nemají, ba možno říci jim nesahají ani po kotníky.

Kdybych si měl vybrat jen z možností, jestli nám mají čerpání z fondů řídit přímo tito pánové, nebo Dobeš a spol., tak si vyberu rychle.

To, co zatím předvádí Dobeš, je množina sprostě prolobbovaných tunelů na miliardy, jejíž dopad na kvalitu vzdělávání bude krátkodobě zcela zanedbatelný, dlouhodobě dokonce negativní.

Anonymní řekl(a)...
6. března 2012 v 18:28  

Tyto projekty nepřináší českému školství naprosto nic. Jsem naprosto zděšen. Je to nastaveno pro úzkou skupinu tam někde nahoře, aby se nabalíkovala. Kdy že to má ten bachař odejít ? Pokud se vůbec nějaké peníze dostanou ke školám, tak jsem zvědavý jak je těch vyhozených 17 tisíc neudělá a ten přetížený zbytek skončí v péči psychiatrů nebo sebevraždou.

Anonymní řekl(a)...
7. března 2012 v 15:42  

Je docela možné, že v některých záležitostech ti pánové z centrály EU nemají či nebudou mít pravdu...

Pravda, co je to pravda? To muška jenom zlatá...

Anonymní řekl(a)...
8. března 2012 v 11:07  

To se nemusite bat, Dobes je vsechny vyfakoval, vzdyt co mu maji rikat, ze nema krast, vzdyt on je ministr vsech ministru. EU ale nerika nic jineho, jen ze nema krast. EU nezasahuje do toho, jake projekty (v ramci nekradeni) Ceska republika bude financovat, ani jinym zpusobem do toho nezasahuje. Proste jenom chce, aby Dobes nekradl verejne penize. Strasliva Evropska unie, na to Dobes neni zvykly ! Predpokladam, ze na zacatku se Dobes pokusil eurouredniky vyhodit a dat na ne trestni oznameni, jako to dela doma, kdyz to neslo, tak si ted nevi rady...

Anonymní řekl(a)...
8. března 2012 v 11:12  

No, krade hlavne ten mestsky straznik, ten je ale extremne neschopny. Uz to zjistili i vsichni jeho spolupracovnici, takze momentalne zuri obrovska bitva mezi Zaoralkem a jeho bordelmamá Podubeckou na jedne strane a vrchni reditelkou sekce a vsemi ostatnimi rediteli na druhe strane. Zaoralek je opet izolovan a nenaviden (ostatne jako po celou dobu sveho pusobeni na msmt) a ocekavam, ze brzy bude potupne vyhozen. Sazim na vrchni reditelku a ostatni reditele :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.