Vyjádření ministra Dobeše k mediálním výstupům předsedkyně Akreditační komise

pátek 3. února 2012 ·

Ministr školství Josef Dobeš v žádném případě nezpochybňuje výsledky Akreditační komise, nicméně se ostře vyhrazuje proti způsobu, jakým jsou tyto výsledky komunikovány široké veřejnosti.


„Nepovažuji za vhodné, aby byly výsledky správního řízení sdělovány nejdříve médiím a až poté samotné Západočeské univerzitě, rektorovi a děkanovi právnické fakulty. Zbytečně to vyvolává vlnu spekulací. Je to nedůstojné a jde o opakované selhání předsedkyně Akreditační komise profesorky Dvořákové,“ vyjádřil své znepokojení ministr školství Josef Dobeš.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přitom už dříve obdrželo řadu stížností dotčených vysokých škol na medializaci jednotlivých rozhodnutí ze strany předsedkyně Akreditační komise v průběhu řízení nebo v případech, kdy rozhodnutí nebyla ještě pravomocná.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 13:10  

To je dobré, když si na překotnost vyjádření šéfky akreditační komise stěžuje ten, co sám dřív mluví než myslí. Pokud myslí.

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 14:07  

Zdá se, že publicita je jediná obrana proti trikům ministra Dobeše a jeho aparátu. Kdyby se o rozhodnutí neinformovala veřejnost, Dobešův aparát by to zase zatloukl jako v případě akreditace UJAKu, kterou svévolně a v rozporu se stanoviskem akreditační komise povolila Dobešova partička, co tam studovala a ministr jim dopisoval ty seminárky

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 14:10  

Dobes ji nemuze vyhodit ani odvolat, tak alespon smrdi. Vyhodil z domu uz i vlastniho syna a nechal ho zavrit do pastaku, tak co byste od takove osoby cekali?

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 20:01  

Pravda je taková, že nejdříve se má rozhodnutí oficiálně dozvědět vedení školy, pak příslušné ministerstvo a nakonec tisk. Jak si p. profesorky Dvořákové nesmírně vážím, tak v tomhle ujela a výmluvy na vypnutý telefon rektorky ZČU jsou poněkud liché.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.