Přečtěte si: Testování ano. Ale na základě jednotné výuky

čtvrtek 16. února 2012 ·

Podle učitelů na Rychnovsku jsou srovnávací testy v pořádku. Chtělo by to ale opatrnost při zveřejňování výsledků, které mohou být i zkreslené.


Z článku Kamily Císařové v Rychnovský.Deník.cz vybíráme:

V uveřejňování výsledků vidí problém také Milan Kotek ze ZŠ Javornické v Rychnově nad Kněžnou. Podle něj by vrhalo zkreslující pohled na školy.
„Bylo by potřeba, aby byly nějaké ústřední osnovy a trochu vyrovnané podmínky. Podle mě školy můžou ovlivňovat výsledky tím, a vím o tom, že to tak dělají, že nechají třeba horší žáky doma, aby jim to nekazili,“ řekl Milan Kotek, který ale s testováním souhlasí. „Srovnávání škol mezi sebou by mělo být, ale bylo by dobré, aby bylo postaveno i na základě jednotné výuky,“ dodal Milan Kotek.

Ředitel Milan Kotek si dále myslí, že zveřejnění výsledků může do určité míry školu poškozovat a jiné zvýhodňovat, i když to třeba nemusí být pravda.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 18:45  

To je přece klasika. Nejprve zrušit společné osnovy, pak zjistit, že si to každá škola dělá po svém a pak utrácet peníze za srovnávací testy, ne?

:-(

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 21:53  

V Anglii se jim jednou podařilo zveřejnit testy žáků ( škol ) a málem se jim rozpadlo základní školství. Vícekrát to již neudělali. My však žijeme ve zkorumpované zlodějské ČR.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.