Přečtěte si: Dobeš: Ministerstvo je pro mě jako Titanic. A já věřím, že ho zvládnu

středa 8. února 2012 ·

Pan Baumruk prokázal, že to fakt umí, tvrdí ministr školství Josef Dobeš o svém podřízeném, bývalém předsedovi rady ČT Jiřím Baumrukovi. Jeho projekt Sport vyvolal nezvykle silně odmítavou reakci evropské komise. Dobeš ale Baumruka nepotrestal, naopak ho povýšil.


Z článku Petra Honzejka a Jindřicha Šídla v iHNed.cz vybíráme:

HN: Jak dlouho myslíte, že budete ještě ministrem?

Dělám věci tak, abych je dotahoval. A je mi jedno nějaké časové hledisko. Vidím před sebou reformu vysokých škol a výzvou je i dotažení evropských peněz. Od chvíle, co jsem nastoupil, je to pro mě Titanic. A já věřím, že ho zvládnu a že ho vyčerpám.

HN: Titanic se potopil a čerpaly se leda mrtvoly ze dna.

Negativní na Titanicu bylo, že se jmenoval Titanic a nevědělo se, že půjde ke dnu. Je dobré vědět o všech slabých místech, která máte, a přesto do toho jít. Titanic byl nepotopitelný a všichni byli v pohodě. Já jsem přijal evropské fondy s tím, že to vůbec není v pohodě a že je to těžká bitva, která mě může v jisté fázi dohnat. Ale měsíc co měsíc plním úkoly a jsem přesvědčen, že je nakonec dotáhnu.



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 12:50  

Nééééé!!!

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 12:59  

Loď již má díru a potápí se. To už nezachrání nikdo.

poste.restante řekl(a)...
8. února 2012 v 13:37  

Dobeš není kapitánem Titaniku.
On je tím ledovcem, kvůli kterému šel Titanik ke dnu.

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 15:41  

Věřím, že vy to zvládnete a nakonec v poklidu nasednete do člunu a odplujete vstříc zapadajícímu slunci - o ty ostatní na lodi se ale začínám docela bát.

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 21:06  

Přečti si "Vzpouru deprivantů" od doc.Koukolíka, ať víš kam to jede! Tady se hraje smrdutější hra, než učitel a občan dohlédne, .. ale jednou to bude v kriminalistických učebnicích.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.