Přečtěte si: Dobeš likviduje celé školství! Rozohnil se v Senátu Chládek

úterý 21. února 2012 ·

Návrh ministra školství Josefa Dobeše (VV) na financování regionálního školství je zatím jeho nejnebezpečnějším nápadem, řekl v Senátu stínový ministr školství Marcel Chládek (ČSSD). Podle něj je návrh likvidační.

Z článku tn.cz/mediafax/kos na tn.cz vybíráme:

Podle stínového ministra školství ČSSD zazněla na veřejném slyšení řada připomínek, které se týkaly především omezení základního školství v regionech a likvidace inkluzívního vzdělávání.


"A podle mého názoru je to likvidace celého školství. Je to zatím nejnebezpečnější návrh, který z pana ministra vypadl. Už z něj vypadly různé hlouposti, ale tohle je snad největší, co jsem za jeho éry viděl," prohlásil Chládek.


Ten zároveň dodal, že zástupci měst a obcí v Senátu ostře vystoupili proti možným změnám ve financování škol podle naplněnosti tříd: "Ve Středočeském kraji z 273 škol nesplňuje 245 škol tabulku pro optimální třídy. Dnes jsme se najednou dozvěděli, že toto je jen první výkop a že to celé má vzniknout až v roce 2013. Já to považuji za pohrdání odbornou veřejností."

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. února 2012 v 21:11  

Bohužel Chládek má pravdu.Doba revolucí již dávno skončila, zvláště těch špatných ve školství, zdravotnictví, sociální oblasti,...

Anonymní řekl(a)...
22. února 2012 v 19:42  

Aby se z toho pan Chládek nepokakal.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 3:06  

22.2. 19.42
Jestli jste ze školství, pokakáte se z toho v první řadě vy.
Jestli ne, tak to "jen" zatáhnete ze svého.
Ale budiž vám přáno.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 16:08  

Pro Anonymní 23. února 2012 3:06

Pro vaší informaci mé svěrače, na rozdíl od Marcelových, fungují bezvadně.

Těší mě, že Vy také. Kdyby však bylo podle rozohněného pana Chládka, ta to bude nekméně o 10krát více.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.