Martin Rychlík: Projekt Komkor alias Antikor: Jde o Dobešovu výuku proti korupci?

úterý 21. února 2012 ·

Mezi novináři se objevil další možný záměr ministerstva školství: 150milionový projekt na boj s korupcí prostřednictvím videoklipů.


Ministerstvo školství (MŠMT) možná připravuje další z projektů, které by čerpaly evropské peníze prostřednictvím médií. Jde o záměr s krycím názvem Komkor alias Antikor – Rozvoj kompetencí občanů pro boj s korupcí. Má na něj jít 150 milionů korun, za něž bude natočen mimo jiné televizní a rozhlasový seriál, který občanům vysvětlí, jak se korupci bránit. Klíčové slovo je ovšem možná. Dokument má ČESKÁ POZICE (stejně jako deník Insider, jenž o Komkoru informoval jako první) od úterního poledne k dispozici, ale jeho validitu redakce nemohla prověřit, neboť materiálu chybí takzvaná košilka a další detaily.


„Informace k tomuto záměru nemám, více budu vědět až ve středu ráno,“ řekl na přímý dotaz mluvčí MŠMT Radek Melichar. V úvodu projektu Antikor je uvedeno třináct takzvaně klíčových kompetencí, mezi něž patří mimo jiné poučit občany ČR, v „čem a proč je korupce společensky škodlivá“, jaká jsou jejich práva, jak mají jednat na úřadech a také jak se vypořádat s případnou korupční nabídkou. Účast na projektu měli údajně přislíbit profesor Jan Sokol, Petr Pithart nebo ekonom Tomáš Sedláček. Podrobnosti zjišťujeme.

„Vzhledem k vysoké sledovanosti seriálu Expozitura (až 1,6 mil.) nelze vyloučit ani zvýšený zájem diváků o reálné příběhy osob, které se s problematikou korupce setkaly. Navrhuje se proto natočit sérii 25 příběhů například pod pracovním názvem ,Krotitelé korupce‘ s tím, že pořady by obsahovaly vzdělávací shrnutí příkladů dobré praxe v dané oblasti,“ píše se na straně sedm v materiálu, který předkládáme veřejnosti ke zhodnocení v PDF.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.