Přečtěte si: Co se píše v tajném dopisu z Bruselu

středa 8. února 2012 ·

Od minulého pátku média a veřejnost spekulují o existenci či neexistenci tajuplného „dopisu z Bruselu“, v němž Evropská komise údajně hrozí zastavení operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Velvyslankyně Milena Vicenová existenci dopisu potvrzuje, ministr školství Josef Dobeš ji popírá. Zvlášť na pondělní tiskovce a pak večer v televizi tak činil velmi přesvědčivě. Ve skutečnosti jde o nedorozumění, nebo přesněji ministrův trik. Neexistují dva dopisy – jeden, který by kritizoval konkrétní postup ministerstva, a druhý, který by varoval před zastavením proplácení evropských peněz. Jak je patrné z textu dopisu, jde o jeden dokument.


Z článku Tomáše Feřtka v Blog.Respekt.cz vybíráme:

Premiér Nečas i velvyslankyně Vicenová si tedy nevymýšleli, když říkali, že nebezpečí je reálné. Pokud by měl někdo pocit, že ministr třeba opravdu neporozuměl, co mu z Bruselu vzkazují, vyvede ho z omylu citace z úvodu k dopisu, které k němu doplnilo české zastoupení, jež dokument všem českým úřadů včetně ministerstva školství přeposílalo (rozdělovník je opět součástí písemnosti, tedy ani o tom není pochyb). Tam se jednoznačně říká:

Pro úplnost doplňujeme, že českou verzi auditní zprávy lze očekávat na přelomu února a března 2012. Následně bude mít Česká republika oficiální dvouměsíční lhůtu na vypracování odpovědi. Komise si rovněž vyhrazuje právo v případě nutnosti aplikovat úplné pozastavení plateb („suspendaci“) dle čl. 92 nařízení 1083/2006.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 21:56  

Vyplývá mi z toho jediné, nejlepší ministr školství všech dob je možná negramotný.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.