Poslechněte si, co víme o připravované revizi RVP

neděle 19. února 2012 ·

EDUin nabízí k poslechu kompletní nahrávku posledního Kulatého stolu SKAV a EDUin, který se snažil zjistit, co vlastně víme o probíhající revizi rámcových vzdělávacích programů. Součástí článku jsou i přehledné prezentace panelistů, které popisují a shrnují průběh revize, názory učitelů na rámcové vzdělávací programy a nutnost přizpůsobit je vývoji ve školství. Najdete tu také odpovědi ministerstva školství, které zaslalo výkonnému řediteli EDuin poté, co jsme spolu s dalšími neziskovými organizacemi žádali o informace o revizi RVP podle zákona o veřejném přístupu k informacím.


Celý článek Tomáše Feřteka s nahrávkou naleznete na webu EDUin.cz.

Prezentaci Tomáše Pavlase z Národního ústavu vzdělávání, které vás seznámí s šetřením mezi učiteli na téma rámcových vzdělávacích programů, najdete ZDE.



Prezentaci Stanislavy Krčkové, bývalé ředitelky Výzkumného ústavu pedagogického, shrnující průběh přípravy revizi rámcových vzdělávacích programů najdete ZDE.




Odpovědi tiskového odboru ministerstva školství na otázky k revizi RVP najdete ZDE. Vznesené otázky najdete v tiskových zprávách ZDE a ZDE.

2 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
19. února 2012 v 22:21  

nutnost přizpůsobit je vývoji ve školství

Aha.
Jsou chvíle, kdy propadám naprosté beznaději. Třeba, když mi naprosté pako vysvětluje, jak se co má dělat nebo když nejsem schopen stanovit, zbláznil-li se svět nebo já.

Vždycky jsem si myslel, že ztěžejní školské dokumenty určují směřování školství a jestli se v nich mají odrážet nějaké změny, pak snad ty celospolečenské.
A i kdyby.
V čem tedy případné změny ve školství spočívají?
Není to spíš tak, že je třeba přepracovat koncepci, protože se nějak nepovedla a hledají se důvody, aby náhodou někoho nenapadlo ptát se, kde jsou aspoň nějaké záruky, že se toho nechopí zase packalové?

Anonymní řekl(a)...
21. února 2012 v 16:11  

Žádná revize RVP! Zrušit! Vrátit se k jednotným osnovám. Vrátit učitelům autoritu, zastat se jich. Zpřísnit požadavky na přijetí na SŠ nebo VŠ. Motivovat žáky i jejich rodiče.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.