Ministr Josef Dobeš: S eurokomisařem Andorem jsme se shodli, že situace je řešitelná

pátek 10. února 2012 ·

Ministr školství Josef Dobeš na dnešním jednání s eurokomisařem László Andorem řešil problematiku auditu v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a zlepšení čerpání eurodotací v uvedeném programu. Ministr Dobeš ujistil Evropskou komisi, že poskytne maximální součinnost k vyřešení nastalého stavu. Oba politici pak vyjádřili přesvědčení, že současná situace je řešitelná.


„Jednání s panem eurokomisařem Andorem bych označil za velmi korektní a věcné. Shodli jsme se na tom, že existuje způsob, jak problémy vyřešit," zdůraznil ministr.

Josef Dobeš předložil eurokomisaři Andorovi plán nápravných kroků v reakci na auditní zprávu Evropské komise. Tento materiál bude nyní EK analyzovat. „Dohodli jsme se na vzájemných konzultacích. Další mé setkání s panem eurokomisařem proběhne v horizontu jednoho měsíce,“ uvedl dále Dobeš.

Ministerstvo rovněž předložilo zástupcům EK harmonogram schvalování individuálních projektů národních (IPn). K vyhodnocení jasně stanoveného harmonogramu dojde ke konci března 2012. „Pro Komisi jsou investice do vzdělávání prioritou, a proto bude maximálně součinná tak, aby české školství vyčerpalo všechny přidělené eurodotace,“ doplnil ministr.

MŠMT jasně deklarovalo, že individuální projekty národní budou před jejich schválením konzultovány s EK.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. února 2012 v 17:06  

Ono to s těmi fondy bude asi takto:
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/245843/Nejlepe-to-jde-s-pistoli-u-hlavy-A-pak-jeste-se-zadkem-na-dotacich.html

Anonymní řekl(a)...
13. února 2012 v 16:27  

Dobeš bohužel přímo Andorovi nerozumí, protože neumí anglicky, takže si nějak po svém přebral překlad.
A v něm bohužel asi zanikl diplomatický náznak, že to existující řešení má bohužel trochu negativní souvislost s personálním obsazením vedení úřadu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.