Ministerstvo školství zveřejnilo seznam připravovaných IPn projektů

středa 29. února 2012 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy dnes představilo kompletní seznam připravovaných IPn projektů. Individuální projekty národní budou hrazeny z eurofondů, konkrétně z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK).

Jedná se cca o 30 projektů – některé bude realizovat MŠMT samo, jiné ve spolupráci s partnerem, případně bude nositelem jiný subjekt, např. ministerstvo práce a sociálních věcí. Ministr Dobeš zveřejnil detailní proces přípravy těchto projektů i s finančním rámcem.

„Ministerstvo školství dnes představilo veřejnosti kompletní proces schvalování těchto specifických projektů, aby ustaly spekulace o některých projektech. Je nutné si uvědomit, že od přípravy projektového záměru až po schválení projdou jednotlivé projekty celkem devíti stupni hodnocení a posuzování. Mimoto se projekty konzultují s Evropskou komisí a některé prochází pre-auditem společnosti PwC,“ uvedl Michal Zaorálek, náměstek ministra zodpovědný za evropské záležitosti.

„Ujišťuji, že Řídicí orgán Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost věnuje těmto připravovaným projektům zvýšenou pozornost. Projekty, které nebudou splňovat základní podmínky OP VK, nebudou v žádném případě podpořeny,“ dodal náměstek Zaorálek.

procesní_mapa
tabulka projektů
zaměření projektů



3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. února 2012 v 23:09  

Kdy uz ten neschopny Zaoralek bude vyhozen?

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 0:30  

Už i ty tabulky, kde jsou v podstatě jen názvy, zkratky a mnohaciferné částky, napovídají leccos.

Nicméně to pravé "maso" je až prostudování jednotlivých projektů. Doporučuji k němu přistoupit až po pozření koňské dávky sedativ.

To poslední, co by v nich bylo k nalezení, je jakýkoli příspěvek k reálnému zlepšení vzdělávání.

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 8:03  

To pravé "maso" nejsou jen chystané národní projekty, ale i většina těch co se už realizují. Žádné výstupy, žádné výsledky, žádný efekt. Jen kecy, kecy, kecy za těžký prachy.....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.