Přečtěte si: Klaus porušil ústavu, Dobeš už neměl sedět ve vládě, tvrdí Pithart

středa 29. února 2012 ·

Václav Klaus překročil vymezené pravomoce a porušil ústavu. Myslí si to Petr Pithart (KDU-ČSL). "Ve vládě tedy sedí ministr, který v ní už neměl být," píše místopředseda Senátu Pithart pro Lidové noviny.

Z článku Martina Prachaře v Lidovky.cz vybíráme:

"Jak to, že je (Josef Dobeš) stále ministrem?" táže se Pithart a argumentuje článkem 74 ústavy: „... prezident republiky odvolá člena vlády, jestliže to navrhne předseda vlády“. Prezident Klaus ale loni 11. dubna Dobeše v úřadu podržel. Dokonce ho označil za nejlepšího polistopadového ministra. Dobeš také zaměstnal Klausova sympazitanta Ladislava Bátoru.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. února 2012 v 19:43  

Jak to, že se nedivím?

Anonymní řekl(a)...
29. února 2012 v 20:11  

Je nejvyšší čas, že ten samolibý důchodce končí.

Anonymní řekl(a)...
29. února 2012 v 22:49  

Dobeš měl přijít už před nějakými deseti lety a udělat něco pro to, aby zabránil postupnému propadu a rozkladu školského systému, jaký dnes máme. Počínaje nemorálkou žactva, absencí jakéhokoli řádu včetně školního (nevím jak u vás, u nás se nedá dodržovat, neboť chybí páky k jeho prosazení), nezájmem o výsledky vzdělávání, a konče neúctou ke kantorovi ze strany žáků a nedoceněním významu a kvality jeho práce ze strany společnosti. Jaké by to asi musely být reformy, aby celou tu tragédii dnešního školství rychle a účinně napravily a daly do kupy?
Škoda, že p. Pithart vykládá rozumy zase až po prohrané bitvě.
T. Kejchal

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 8:56  

Pane Kejchale, pracujete ve školství?

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 14:10  

Pane Kejchale, máte pravdu.

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 14:35  

Pan "Kejchal" pracuje na ministerstvu školství, tudíž beru jeho "názor" poněkud s rezervou. Zvláště pak, když se zmiňuje o nějaké bitvě... Ano, bitva to je, jenže úředníci příliš okatě dávají najevo, že jde o bitvu o evropské peníze, ze kterých za své krátké působení na MŠMT chtějí co nejvíce "odklonit" na své vily a sporťáky...

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 16:21  

Jiste. Ve skolach se kazdy rok snizuji prostredky na ONIV (penize hlavne na pomucky a skoleni DVPP). Letos to v nasem kraji dela o 37% mene a hlavne maji zustat na nemocenske. Takze, zadne ucebnice, zadne nove vyukove materialy, skoleni rovnez jen zadarmo ... Pry ... pokuste se o granty z EU (delame - proc to ale neudela MSMT celoplosne hlavne pro deti?) a pozadejte obce (CHACHACHA - kde ti na to maji brat?). Pak uz to bude jen na rodicich (chudaci) a sponzorech (je jich cim dal mene - skoro nikdo a v castkach na zaplaceni sady ucebnic pro cca 1-2 deti). UF. MSMT je nejvetsi zl.. pod dohledem ministra "Blbese" a BIG BOSSE V. Kl...

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 20:30  

T. Kejchal

29. února 2012 22:49

Nevíte o školství naprosto nic. Od zeleného stolu se školství skutečně nedá řídit. Školství je jen odrazem společenských poměrů, korupce, podvodů, krádeží,..Ryby smrdí VŽDY od hlavy. Pořádek se musí začít dělat nejdříve v horních patrech politiky a řízení, jinak se vskutku nehneme. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 20:42  

Dobeš v ilegalitě ? Již dva dny ho žádný civilista neviděl. Je možné, že mu všechno došlo a začal chodit kanalizačním systémem.

poste.restante řekl(a)...
1. března 2012 v 22:39  

T. Kejchal
Které ministrovy kroky, podle Vás, reálně vedly k zastavení propadu úrovně školského systému, či ke zvýšení prestiže učitelské práce?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.