Konference Počítač ve škole se zaměří na filmovou a audiovizuální výchovu, mobilní zařízení ve výuce a ICT ve výuce jazyků

sobota 18. února 2012 ·

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami v Novém Městě na Moravě uspořádá ve dnech 3. až 5. dubna 2012 devátý ročník celostátní konference učitelů ZŠ a SŠ Počítač ve škole.


Hlavními tématy prvního dne konference budou filmová a audiovizuální výchova, mobilní zařízení ve výuce a ICT ve výuce jazyků. Převážná část konferenčního času během druhého a třetího dne bude věnována ukázkám různých možností využívání ICT ve všech vzdělávacích oblastech RVP. Vystoupí také zástupci firem dodávajících software a počítačovou techniku.

Filmová a audiovizuální výchova

Filmová a audiovizuální výchova byla před časem zařazena mezi vzdělávací oblasti RVP. Jedná se o velmi zajímavá a pro většinu žáků i atraktivní témata. Rádi bychom vám na konferenci nabídli metodickou podporu a prostor pro výměnu zkušeností v této oblasti. Uvidíte ukázky využití audia a videa ve výuce a budete se moci zúčastnit řady praktických workshopů.

Mobilní zařízení ve výuce

Tablety a chytré mobilní telefony se již staly běžnou součástí mnoha domácností. Je pravděpodobné, že brzy zamíří také do školní výuky. Jak se liší jednotlivá zařízení po technické stránce? Která z nich jsou vhodná pro využití ve výuce? Jakým způsobem je možné mobilní zařízení do výuky zařadit? Jaké aplikace pro mobilní zařízení můžete ve výuce použít? To je pouze stručný výběr otázek, na které se na konferenci Počítač ve škole pokusíme najít odpověď.

ICT ve výuce jazyků

Na jazykáře jsme v posledních ročnících konference poněkud zapomínali a to bychom letos rádi napravili. Právě ve výuce jazyků se totiž nabízí nespočet možností efektivního a účelného využití ICT. A nemusí se zdaleka jednat pouze o výukový software či interaktivní tabule. Existuje i řada aplikací pro mobilní zařízení.

Komu je konference určena?

  • Učitelům matematiky, jazyků, přírodovědných i humanitních předmětů
  • Učitelům informatiky
  • Ředitelům škol, ICT koordinátorům a metodikům
  • Firmám působícím v sektoru školství

Zájemci o přednášku nebo workshop mohou svá vystoupení přihlásit nejpozději do 9. března 2012 na webových stránkách konference (http://www.pocitacveskole.cz), kde jsou k dispozici podrobnější informace.

Organizátoři srdečně zvou všechny učitele, kteří chtějí získat inspiraci jak využít ICT ve výuce, setkat se osobně s kolegy nebo sami přispět vlastními nápady.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.