Přečtěte si: Sociální demokraté kritizují Dobešovu koncepci financování regionálního školství

úterý 17. ledna 2012 ·

Koncepční záměr reformy systému financování regionálního školství ministra školství Josefa Dobeše (VV) je chaotický, nekoncepční a likvidační pro řadu škol, prohlásil v pondělí stínový ministr školství ČSSD Marcel Chládek. Podle něj budou Dobešovy kroky nevratné.

Z článku Filipa Nachtmanna v Mediafax.cz vybíráme:

"Pokud pan ministr zlikviduje školy v obci, hrozí, že skončí život na venkově. Například v okrese Rakovník je 16 plných základních škol. Pokud by ten návrh vešel v platnost, tak 13 z nich bude zlikvidováno. To je ta jeho optimalizace," přiblížil Chládek.


Senátor zároveň potvrdil své dřívější prohlášení a uvedl, že se 20. února uskuteční v Senátu veřejné slyšení právě na téma koncepce financování regionálního školství: "Tam pozveme i pana ministra, aby nám ten svůj návrh vysvětlil."

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. ledna 2012 v 18:56  

Sociální demokraté, pokud nejsou ve vládě, kritizují úplně všechno, zejména to, co během své vlády sami zavinili.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.