Přečtěte si: Nečas se nažral a Dobeš s Kalouskem zůstali celí

pátek 20. ledna 2012 ·

Vládní tanec (furiant) kolem nečerpaných evropských fondů končí jako všechno v téhle zemi. Do ztracena. Skutečnost, že země nečerpá stovky miliard, se zaplácne nějakou jinou blbostí, nějak se to zamluví a příští týden již noviny píší o něčem jiném. Tím problém pro vládu zmizel. Ve skutečnosti problém bobtná. Stovky našich miliard leží díky neschopnosti české pravice od roku 2007 v Bruselu, zatímco doma vláda raději vybírá po korunce od studentů po nemocné a postižené. Musí se šetřit.

Z článku Jiřího Havla v blog.Aktuálně.cz vybíráme:¨

Dobeš má sice na ministerstvu neskutečný čurbes, ale mediálně to umí zamluvit. Využívá tak praktickou zkušenost vězeňského psychologa. Stejně jako každý kriminálník je totiž úplně nevinný: Může za to hlavně Kalousek a jeho partajní satelit Vitula. Problému se Dobeš dále zbavil tím, že začal hovořit o zkrácení přestávek ve školách z deseti na pět minut. Všichni o tom začali mluvit, a tím se na podružné bruselské desítky miliard zapomnělo.


Dobeš taky slavnostně vyhlásil, že pokud se evropské peníze nevyčerpají, je připraven odstoupit. Jenže to půjde definitivně prokázat za dva roky, kdy už snad nikdo stejně nebude vědět, kdo byl nějaký Dobeš. Ale zatím dobrý.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. ledna 2012 v 14:04  

Připomenutí pro všechny velké pány.

"Vzdělávání se nevztahuje jen k vědění a poznávání, tedy k rozvíjení rozumových schopností, ale i k osvojování si sociálních a dalších dovedností, .. duchovních, morálních a estetických hodnot a žádoucích vztahů k ostatním lidem i ke společnosti jako celku, k emocionálnímu a volnímu rozvoji, v neposlední řadě pak ke schoopnosti uplatnit se v měnících se podmínkách zaměstnanosti a tím i na trhu práce".

( Národní program rozvoje vzdělávání v ČR, r.2001, s.14 )

Anonymní řekl(a)...
20. ledna 2012 v 15:51  

Kdyby pan Havel a jiní podobní blogeři, co se rádi vyjadřují ke všemu a všem, radši čas věnovali práci pro naši republiku, udělali by lépe.

Mimochodem. Ví dnes někdo, kdo je nějaký Jiří Havel?

Uznávám, že má poznámka je přesně v duchu toho, co kritizuju, takže hloupá a nepodstatná. Chtěl jsem ale, aby si aspoň někteří uvědomili, že chtít za každou cenu něco napsat a za každou cenu se k něčemu vyjadřovat, bez ohledu na kvalitu příspěvku, taky není bůhvíco!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.