Přečtěte si: Dobeš pod palbou TOP 09. Celoevropská ostuda, hodnotí ministra školství

pondělí 30. ledna 2012 ·

Postup ministra školství Josefa Dobeše z VV při žádostech o miliardové evropské dotace považuje koaliční TOP 09 za celoevropskou ostudu. Do ministra školství se takto ostře pustil šéf poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík. Bruselští úředníci v dopise Dobešovi zkritizovali projekty za 1,2 miliardy korun.

Z článku Josefa Kopeckého v iDNES.cz vybíráme:

"Resort bohužel nenaslouchal konstruktivní domácí kritice svých projektů Okno a Sport, a proto nyní čelí nebývale ostrým argumentům Evropské komise. Takový postup ministra je celoevropskou ostudou pro Českou republiku a může vážně zpochybnit schopnost ČR transparentně čerpat prostředky z evropských fondů," zlobí se na ministra školství šéf poslanců TOP 09 a Starostů Gazdík.(...)


"Ministr školství jednoznačně dokázal, že nedokáže správně administrovat evropské fondy a vymýšlí projekty, které nepřinášejí nic smysluplného. Nulového přínosu obou zmíněných projektů si všimla i Evropská komise. Podle mě navíc mají tyto projekty obrovský korupční potenciál a jdou tedy v tomto ohledu jednoznačně proti snahám stávající vlády," uvedl v pondělí Gazdík.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:38  

A myslí si ještě někdo, že zbytku školství rozumí náš ministr lépe?
Tedy .. plochému testování, maturitním otázkám, všelijakým kompetencím, délce přestávek, standardům, evaluaci, sexuální a etické výchově, financování školského provozu ... a dalším.

Není z toho všeho patrno, jakou úlohu hraje současný politik v těžkém poslání učitelů? Jsme jen figurkami v potápějící se výletní lodi bez záchranných člunů a kartelové dohody mocných se snaží přečerpat zbytek pohoných hmot do svých šrajtoflí.
Myslím, že se na to už brzy příjde v nějaké nové trestní kauze, jakou skutečnou roli hrají kormidelníci našeho školství. Bude o tom za pár měsíců pěkný seriál pro večerní vysílací hodiny. To už ale budou kohouty z Bruselu utaženy a zdecimované školy budou lepit staré učebnice izolepou a všelijaké portály budou bezduchou relikvií a letáky o finanční gramotnosti občanů se budou válet ve sběrných surovinách.
Vlastně dnem i nocí doufám, že k jejich tisku vůbec nedojde, protože nechci, abychom to neviditelně zaplatili ze svých daní.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.