Přečtěte si: Bátora zůstal v úřadu i po rezignaci, poté dostal odstupné čtvrt milionu

úterý 17. ledna 2012 ·

Kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora zůstal ve své funkci ještě dva měsíce po své veřejné rezignaci. Jeho pozici na konci roku vedení zrušilo, díky tomu mohl odejít se čtvrtmilionovým odstupným. Kdyby odešel sám, jak deklaroval v říjnu, peníze by nedostal.

Z článku Kateřiny Frouzové v iDNES.cz vybíráme:

Ministr Dobeš na tuto otázku neodpověděl a úřad jen napsal, že postupoval podle zákona. "Ministerstvo nadále drží svůj konzistentní názor, že platy a odměny, kromě ministra a náměstků, nesděluje. Pan Bátora ukončil svůj pracovní poměr ke dni 31. prosince a finanční vyrovnání s ním bylo provedeno zcela v souladu se zákoníkem práce a kolektivní smlouvou," odepsal na otázky MF DNES Antonín Zelenka z tiskového odboru ministerstva školství.


Výše odstupného, která činí podle informací MF DNES 250 tisíc korun, odpovídá zhruba pětinásobku platu zástupce šéfa kabinetu. (Tuto funkci ministerstvo vytvořilo při Bátorově nástupu a zrušilo ji 19. října, tedy pár dní po jeho odchodu.) Finanční vyrovnání podle ministerstva však souvisí s jeho listopadovou funkcí poradce, kterou vykonával jen na desetinu úvazku. "Pan Bátora zůstal zaměstnancem i po rezignaci. Přijal post poradce. Z organizačních důvodů pak bylo jeho místo zrušeno, a tak měl zákonný nárok na odstupné," napsal Zelenka.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. ledna 2012 v 9:55  

zcela v souladu se zákoníkem práce a kolektivní smlouvou

"KAMARADEN" ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.