Marcel Chládek: Protestuji proti tomu, aby ministr Dobeš spustil sporné projekty i přes závažné výtky EU

pondělí 30. ledna 2012 ·

Špatně připravené, účelově nepřehledné a s rizikem korupčního potenciálu. ČSSD považuje tyto důvody, jimiž Evropská komise vysvětluje, proč odmítá proplatit 1,2 miliardy korun na české projekty v oblasti školství, za další důkaz selhání ministra Josefa Dobeše ve funkci.


Ukazuje se, že ministr Dobeš o zastaveném proplácení a reálném ohrožení desítek miliard korun z fondů EU pro oblast školství lhal nejen veřejnosti, ale celé vládě, včetně premiéra Nečase. Donedávna totiž ministr trumfoval argumenty a přesvědčoval vládní kolegy, že kolaps v čerpání je způsoben technickými obtížemi či minulým vedením resortu.

Evropská komise však nyní uvádí tvrdou realitu: Na vině jsou pochybné projekty OKNO a SPORT ministra Dobeše v objemu přes 1,2 miliardy korun. Přestože podle EK vykazují závažné chyby, přestože obsahují kvůli své nepřehlednosti korupční potenciál, přestože ohrožují desítky miliard dalších projektů na MŠMT, ministr Dobeš je chce stůj co stůj realizovat a oba spustit do dvou měsíců!

Komu mají posloužit tyto peníze, pane ministře? Je cílem vyvést tyto peníze na volební kampaň Věcí veřejných, jak spekulují média?

ČSSD považuje tyto možné machinace a hazardování s dalšími miliardami korun pro oblast školství za nepřípustné. Opakovaně jsem ministra i premiéra Nečase upozorňoval na pochybnosti a nedostatky v těchto projektech. Zdá se však, že ani závažné argumenty Evropské komise premiéra Nečase k potřebné akci neprobudí.

Protestujeme proti spuštění pochybných projektů OKNO a SPORT, kterým jsou oprávněně vytýkány EK závažné nedostatky a které místo, aby přivedly další peníze do českého školství, budou muset být uhrazeny plně ze státního rozpočtu ČR.

Pokud i přes opakované výtky ministr Dobeš zmíněné projekty spustí, riskuje svou trestněprávní odpovědnost.

19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:55  

Už řadu let je pozornost ve školství upřena jen na finance, které ne a ne do školství dostat... a když hrozí jejich úplná zkáza, tak všichni politikou zmrzačené hlavy začnou lomozit. Zajímalo by mě proč nekřičí, když je ohrožen vývoj a výchova dítěte, když se ve školách učí ptákoviny, které v životě nebudou potřebovat, když děti ve škole trpí nudou, když není podporována osobnost a skutečná profesionalita učitele?
Protože politici rozeznají jen peníze!!! Vlastně až to, že netečou právě do jejich kapes!

Janek Wagner řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:57  

Sluší se připomenout, že před deseti lety si volební kampaň financovala ČSSD z Internetu do škol resp. SIPVZ.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 18:30  

Opravdu nebo údajně?

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 18:39  

Jiný pohled na peníze EU: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/243413/Jsme-cistymi-prijemci-z-rozpoctu-EU-Tak-tohle-ti-Kalousku-nezeru.html

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 18:50  

to 17:55
Naprosto souhlasím!

Nejhorší je, že všichni jsme si na ten marast natolik zvykli, že už ani nevíme, jak by to mělo být, aby to fungovalo. Proto nikdo není schopen říci - tohle naše školství potřebuje, tohle je reálné udělat. A šel za tím.
Chládek - ten už vůbec ne, jen se chytá hesel, která jeho kampani nahrávají.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 21:25  

To již není evropská ostuda, to je absolutní neschopnost toho nejlepšího ministra školství všech dob. Kdo tohoto pána drží u koryta ? Že by to byl "velký kormidelník" z Hradu ?

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 22:53  

No nejen ministra, ale taky toho namestka, profesi mestskeho straznika, ktery ma fondy na starosti a jeho dlouholetou eroticke maserky (a bordelmama, asi 20 let ten podnik i vlastnila), kterou usadil do pozice reditelky toho programu.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 0:35  

Když se naseru, tak se zatnu a nehnou se mnou ani prďolové z Bruselu

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 9:55  

Marcel Chládek: "Protestuji proti tomu, aby ministr Dobeš spustil sporné projekty i přes závažné výtky EU."

To je asi tak vše, co s tím můžete dělat pane Chládku. Počkejte, až se dostanete ke korytu a pak se předveďte. Zatím jenom plkáte a plkáte. Zjevně jste velmi dobře zapsán u pana Wagnera, když Vám zde ty plky stále otiskuje.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 10:33  

To 9:55
Navrhněte panu Chládkovi nějaké účinnější aktivity.
Anebo panu ministrovi.
Předveďte se!
Chybí Vám argumenty.
Útoky na pana Wagnera.......očernit za každou cenu, jakkoliv = plky, bezzubé, průhledné, nízké a zbytečné.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 14:48  

Pro Anonymní 31. ledna 2012 10.33

Proč bych panu Chládkovi navrhoval nějaké aktivity? Ten je tak zaneprázdněn protidobešovskou kampaní a volebními agitkami ČSSD, kterou a které rozjel spolu s panem Wagnerem a Rychlíkem zde na České škole, že neví kam dřív skočit. Jediné co bych pro něj mohl udělat je, že bych mu přenechal houpacího kačera.

K Vašemu nesrozumitelnému textu: "Útoky na pana Wagnera.......očernit za každou cenu, jakkoliv = plky, bezzubé, průhledné, nízké a zbytečné."

1. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Pan Wagner si osobuje právo některé příspěvky, s nimiž se ideologicky neztotožňuje, označovat za spam (zjevně neví co je spam) a automaticky je nechá mazat. Naproti tomu příspěvky vulgární, ve kterých je pan ministr označován za lháře a podvodníka, infantilně zesměšňován a jiní přispěvatelé označováni za kretény, nevadí. Dokonce nevadí ani to, že on sám, jako vrchní cenzor, do kteréžto funkce se sám instaloval, o některých příspěvcích píše, že jsou to srač ... Bezzubé, průhledné, nízké a zbytečné.

2. Víte boj s blbostí nelze vyhrát, ale přestat bojovat se nesmí.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 18:35  

30. 1. 17:55

Zaplať Pán Bůh, že se politici starají jenom o peníze a ne o výchovu dětí. To byste vážně chtěl, aby naše děti vychovávali všichni ti (na vyjmenování tu není dost místa)...

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 18:39  

31. 1. 14:48

Á jééé! Další brigádník? I kdyby šlo o ideologii (místo o ideje), Vy snad pana Wagnera platíte nebo co? Nejste vy všichni placeni ministrem od počtu poslaných příspěvků? (Jako v jednom nejmenovaném asijském státě, kde před nedávnem umřel diktátor.)

Janek Wagner řekl(a)...
31. ledna 2012 v 18:47  

Anonymní 14.48: Za spam označujeme výhradně příspěvky, které se objevují bez souvislosti zcela identické pod různými články (obvykle bez vazby k jejich obsahu a i bez "ideologického" názoru). Všechny máme uloženy a můžeme komukoliv prokázat, o jaké příspěvky šlo.

Janek Wagner řekl(a)...
31. ledna 2012 v 18:49  

Navíc se již antispamový filter redakčního systému Blogger naučil označovat je za spam sám ;-)

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 19:19  

31. ledna 2012 14:48


Má každý vyšší úředník spojený ekonomicky s ministrem povinnost útočit na diskutéry ?

Prosím, ideální by bylo, kdyby se všichni spolupracovníci vrhli na splnění OP VK. Neplnění již nepovažuji za celoevropskou ostudu, ale celoevropskou blbost. Nyní se dovídám, že Dobeš začal stahovat některé projekty. Chci vidět ty smysluplné projekty, které využijí těch 53 miliard. Při té obrovské fluktuaci zaměstnanců a nabírání kamarádíčků na ministerstvo nemá šanci. Z jakého důvodu ho Nečas brání? Že by tu byl zájem pána z Hradu ?

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 18:40  

Pro Janek 31. ledna 2012 18.47 a 31. ledna 2012 18.49

Mohl byste vysvětlit, jak jste svůj antispamový filtr naučili rozpoznávat souvislost nebo nesouvislost ideologií či idejí v psaném textu? Kdyby to opravdu váš filtr uměl, tak jste všichni v redakci miliardáři.

Možná byste mohli svůj filtr v dalším kole naučit rozpoznávat sprosté výrazy (sreč ..., kret ...), buranství a blbost. Poté, co jste zvládli ideje, to pro vás bude jistě hračka.

No a na identické bláboly patří identické rekce. Co na tom vašemu filtru vadí? Není to tím, že je už ucpaný Rychlíky a Chládky?

Janek Wagner řekl(a)...
1. února 2012 v 19:10  

Filtr Google Blogger pozná zřejmě stejný komentář i komentář od stejného autora.

Takové komentáře vadí filtru i redakci.

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 19:19  

A co ty ideje?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.