Marcel Chládek: Chování ministra Dobeše připomíná předlistopadové totalitní praktiky pohlavárů

středa 18. ledna 2012 ·

Sociální demokracie považuje za nepřijatelné chování ministra školství Josefa Dobeše, který odmítá veřejnosti sdělit, kolik peněz vyplácí svým nejbližším úředníkům na odstupném.


Pane ministře, je potřeba vám zřejmě připomenout základní fakta - peníze, které tak ochotně rozdáváte, máte coby vysoký představitel státu pouze ve správě, jsou to peníze daňových poplatníků a ti mají plné právo vědět, jakým způsobem a komu je poskytujete.

Chování Josefa Dobeše, který velkopansky odmítá občanům zdůvodnit odměny státních úředníků, připomíná autoritářské praktiky pohlavárů z předlistopadové doby 1989. ČSSD zásadně protestuje proti snaze návratu takového chování ministrů ve smyslu „stát jsem já“, který svou politikou prezentuje ministr Dobeš.

ČSSD považuje takové chování ministra české vlády za neobhajitelné a při nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny proto budeme Josefa Dobeše interpelovat tak, aby jasně a detailně doložil všechny odměny, které ze státní kasy svým věrným rozdává.

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2012 v 15:12  

Přidala bych ještě dotaz na luxování rozpočtu s velmi mlhavou možností krytí těchto výdají z ESF.
Dále, po aktuálních informacích o financování regionálního školství ze strany zřizovatele (slučování tříd a škol - nyní dvě třídy po 20 žácích, příště jedna třída o 40 žácích???), by mě zajímalo, jak bude možné integrovat žáky s potřebami individuální péče.

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2012 v 17:19  

Zase Chládek?To už je Česká škola další platformou ČSSD? Vždyť ty myšlenkové bomby pana Chládka jsou tady zveřejňovány pořád. Přitom ten člověk vůbec nic neříká.Je smutné, že tu jsou jen Dobešové a Chládkové. Osvícený ministr by se hodil.

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2012 v 19:07  

18. ledna 2012 17:19

Sám asi cítíte, že je nutná politická změna. Taková PROMOPRA,nevyčerpaných 53 miliard z eurofondů,+ stovky dalších kostlivců ve skříni jsou pro vládu Nečase zarážející.

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2012 v 19:18  

Pane Wagnere, mohl byste zde publikovat něco, co zajímá učitele a ne politiky a senzacechtivé novináře.

Z pánů Dobeše, Chládka a Rychlíka už nic nového ani dobrého nevypadne. Každý stále mele to své a každý si jen ohřívá svoji polívčičku. Ať si publikují jinde.

Proč tu máme číst o personální politice pana Dobeše a názorech pana Chládka a Rychlíka na ni? Jak to souvisí s výchovou a vzděláváním? Odkdy je uhelným kamenem České školy to, koho si nějaký ministr jmenuje za ředitele jakéhosi odboru. To možná zajímá pana Chládka a Rychlíka, ale ne učitele. Ať je tam ten či onen, vyšší platy nám to nezajistí a lepší podmínky pro práci také ne.

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2012 v 20:23  

18. ledna 2012 19:18

Vše souvisí se vším. Pokud chcete odborná témata, tak běžte prosím třeba na stránky RVP. Česká škola je zajímavá tím, že problematiku školství řeší ze širšího hlediska. Já jsem s tímto profilem spokojený.

Janek Wagner řekl(a)...
19. ledna 2012 v 8:28  

To Anonymní 18. ledna 2012 19:18:

1. O tom, co zajímá čtenáře České školy nerozhodují anonymové. Neanonymní reakce jsou naopak vesměs pozitivní.

2. Návštěvnost České školy meziročně stoupla o 39 %, počet unikátních návštěvníků vzrostl o 34 %, 65,6 % návštěvníků se na Českou školu vrací (meziročně došlo jen k mírnému nárůstu), stoupl i počet navštívených stránek na návštěvu i doba strávená na webu. Změna obsahu v roce 2011 tedy měla z těchto hledisek pozitivní ohlas.

3. Odborné články naleznete v partnerských Učitelských listech na http://www.ucitelske-listy.cz/.

4. V nejbližší době na základě analýzy požadavků a situace v resortu dojde k řadě změn ve skladbě našich webů i jeho částí.

Anonymní řekl(a)...
19. ledna 2012 v 8:31  

Pro Anonymnířekl(a)...
18. ledna 2012 19.18

Jak víte, že všechno souvisí se vším? To jste se přečetl v učebnici vědeckého komunismu nebo jste na to přišel sám?

Na stránkách RVP jsou nesrozumitelné bláboly reformistů, tam nic odborného není. Zde na České škole mám pocit, že jsem na agitačním mítinku ČSSD a TOP. Uvítal bych, kdyby pan Wagner zabrousil také na jiné blogy než je Česká pozice. Pokud chce někde ventilovat své politické názory, tak ať si založí vlastní blog.

Navíc pan Wagner systematicky maže příspěvky, které nejsou v souladu s názory pozoruhodného intelektuálního tanku Gazdík & Rychlík & Chládek, zatímco zjevné sprosťárny, kdy i on sám používá termíny typu článek ten a ten je "sra ... ka", nebo přímé obviňování, že někdo je lhář či "kret ...", mu zjevně nevadí, pokud se týkají lidí, s jejichž názory má problém.

Janek Wagner řekl(a)...
19. ledna 2012 v 8:58  

Na České škole nebyl smazán za celou dobu její existence jediný příspěvek, který obsahoval jakýkoli názor.

Mažeme nyní soustavně a budeme i nadále mazat komentářový spam, tedy identické příspěvky s odkazy připojované k různým článkům nebo identické příspěvky urážející redakci a autory.

Anonymní řekl(a)...
19. ledna 2012 v 11:21  

18.1. 19:18

To myslíte smrtelně vážně, že podle vás personální politika ministra školství nesouvisí se vzděláváním???

Nebo jste nějaký jeho mediální poskok a máte za úkol zkoušet nějak eliminovat to, že musíte se svíčkou za bílého dne hledat v oboru někoho, kdo by si myslel, že to ministr dělá dobře, natož aby si ho dokonce vážil?

poste.restante řekl(a)...
19. ledna 2012 v 13:33  

Nesmyslně a "neoprávněně" vyplacené odměny ministrových protežantů mohl získat také některý učitel, který by si je zasloužil. (Nebo spíš několik - mnoho učitelů.)

Neustálé personální výměny na odborech koordinujících "penězovod evropských peněz" - tedy spíše "ucpané potrubí".

Jsou to dostatečné příklady jak personální politika MŠMT ovlivňuje podmínky vzdělávání v ČR?

Anonymní řekl(a)...
19. ledna 2012 v 13:57  

Pro Anonymní 19. ledna 2012 11.21

Nejsem ničí mediální poskok, jen nemám vymytou hlavu mediální masáží sdělovacích prostředků jako vy. Ba dokonce nemusím nikoho hledat se svíčkou. Je na něho docela dobře vidět. Sedí na Pražském hradě s je to náš president.

Další lidi, kteří nepodlehli protidobešovské hysterii, najdete například na www.stolzova.cz.

Je zajímavé, že za předchozích ministrů, kteří naše školství dovedli do dnešního katastrofálního stavu, se nikdo o jejich personální politiku nezajímal. Co v té době dělali přemoudřelí pánové Rychlík, Chládek a Gazdík?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.