Přečtěte si: Školáci z Boženy se zapojili do zkušebních testů

čtvrtek 15. prosince 2011 ·

Do seznamu 104 škol z celé republiky pro pilotní ověřování testů žáků 5. a 9. ročníků byla zařazena i ZŠ Boženy Němcové v Jaroměři. Jako zástupci testovaných tříd byly vybrány 5.A a 9.B, kde v úterý začala a 14. prosince skončila „prověrka” znalostí.

Z článku Jiřího Špreňara v NáchodskýDeník.cz vybíráme:

„Všichni jsme při těchto kontrolních testech překonali počáteční obavy, strach a nejistotu a získali zajímavé informace, které využijeme v průběhu již celoplošných testů,” říká ředitel ZŠ Boženy Němcové Josef Hovorka.


A jak jaroměřští žáci v testu obstáli? „Podle ujištění České školní inspekce získá škola jak celkové tak i individuální výsledky testů,” potvrzuje ředitel Hovorka, podle jehož slov bude systém plošného testování přínosem pro školy jen tehdy, nedopustí-li Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) vytváření žebříčků škol podle úspěšnosti a výsledky nebudou určující pro přijetí žáků na střední školy.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. prosince 2011 v 9:38  

O tom, že ty žebříčky budou vytvořeny a že je do rukou dostanou zřizovatelé snad nemusí nikdo pochybovat ( viz. státní maturity )
O tom, že by plošné testy mohly být součástí přijímacích zkoušek nepochybujme. Dokonce s tímto souhlasím. Jinak nevidím žádné další možné využití výsledků. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
15. prosince 2011 v 11:47  

ještě snad na zpevňování ega pana ministra

Anonymní řekl(a)...
21. prosince 2011 v 18:24  

Jsem rodič a rád bych věděl zda moje děti studují na dobré, nebo špatné škole. Řekněte nám to!, resp. zveřejněte žebříček. Na co jinak to platím?

poste.restante řekl(a)...
21. prosince 2011 v 22:45  

Milý rodiči.
Podle čeho se, podle Vás, pozná dobrá či špatná škola?
Podle toho, zda dobře připraví na přijímačky?
Podle toho, že se děti do školy těší?
Podle toho, že v ní žáci dospělé zdraví a o šikaně či drogách tu v životě neslyšeli?
Nebo podle "žebříčků", uměle zkonstruovaných na základě "testů", které ale byly vytvořeny pro testování ŽÁKŮ a nikoliv škol?
Víte, že výsledek podobného žebříčku mnohem více nežli celoroční práce ovlivní fakt, zda v den testů zůstanou doma dva repetenti, nebo naopak dva premianti?

Připomíná mi to vtip, jak z matfyzu vyletí student u zkoušky a tak přestoupí na VŠE.
Na obou školách prudce stoupne průměrné IQ.
(Jinak nic proti VŠE, manželka je ekonomka. Jen jsem ten vtip takhle slyšel.)

Takže ještě jednou.
Jak se pozná, podle výsledků testů žáků, dobrá škola?
A hlavně, co je to, podle Vás, dobrá škola?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.