Přečtěte si: Dva vyhození učitelé mohou litoměřické gymnázium přijít draho

pátek 16. prosince 2011 ·

Propuštění dvou učitelů z litoměřického gymnázia odstartovalo vlnu protestů, kvůli kterým se škola může dostat do velkých finančních problémů. Na podporu dvojice vyhozených pedagogů už před časem demonstrovali místní studenti a gymnázium nyní čelí žalobě. Oba učitelé totiž tvrdí, že výpověď dostali neoprávněně, a chtějí zaplatit ušlou mzdu. Rozpočet školy přitom zatížil už nedávný audit, na základě kterého byla výpověď vydána. Současný ředitel je ve funkci dočasně a personální otázky nechává až na svého nástupce.

Z článku jan v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Na propuštěné se dokonce začali skládat jejich kolegové a dokonce jim nabídli k dispozici své vlastní vyučovací hodiny. Přitom prohraný soud by školu mohl přijít na statisíce. "Náš advokát je přesvědčen, že to stoprocentně vyhrajeme," dodal Nergl. Škola přitom nemá nazbyt, neboť má za sebou mimo jiné platbu nákladného auditu. Podle dočasného ředitele se na jeho základě ale propouštět nemělo. S tím souhlasí i studenti a zatím drží stávkovou pohotovost. Bývalá ředitelka Eva Bulasová, která musela pod tlakem studentů odejít, našla novou práci na krajském úřadě. Na kameru se odmítla vyjádřit a mimo ni pouze zopakovala, že svá rozhodnutí stále považuje za správná.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. prosince 2011 v 20:02  

A co říkáte na propuštění angličtináře ze školy, na které pak v dalším školním roce učí hromadu angličtin družinářka? A družinářky se středoškolským vzděláním pak mají na téže škole mezi sebou rozebraný celý učitelský úvazek? Je možné z takovéto školy propustit angličtináře pro nadbytečnost?

Anonymní řekl(a)...
18. prosince 2011 v 16:58  

Když vono je to levnější, víme? A na cenu Češi (ředitele nevyjímaje) slyší!

Anonymní řekl(a)...
18. prosince 2011 v 18:13  

No to jste mimo mísu. Družinárky jsou v takovémto případě placeny nadvakrát. Za úvazek v družině zvlášť. A za úvazek učitele rovněž zvlášť, a to ve stejném platovém tarifu jako aprobovaný učitel s vysokoškolským vzděláním.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.