Martin Rychlík: Ministr školství už dostává za uši i od koaličního partnera

sobota 10. prosince 2011 ·

Ke kritice ministra školství Josefa Dobeše se po stávkujících odborech a vysokých školách ostře opět přidala i – TOP 09.



Ministr školství dostává zase sodu. Vysoké školy mu hodily na hlavu oba věcné záměry zákonů - o vysokých školách a o finanční pomoci studentům, a to ústy České konference rektorů a nověji i Rady vysokých škol. K tomu přičtěme obligátní kritiku ze strany ČSSD, stávkujících učitelských odborářů, Zelených...

Ale nejnověji se do Josefa Dobeše (VV) otevřeně opřel i koaliční partner – TOP 09. Stalo se tak vlastně kvůli kritice prezidenta Václava Klause, že je současná vláda slabší, než čekal, jak řekl na konferenci týdeníku Euro. A z kontextu se lze domnívat, že prezident naráží mimo jiné i na časté odchody ministrů; vláda se po půldruhém roce zpoloviny obměnila.

To vyvolalo poměrně příkrou reakci předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka. V sobotních Lidových novinách říká: „Jestli je v současné vládě něco nefunkčního, tak především ministerstvo školství. To se řítí do záhuby zásluhou pana ministra Dobeše, kterého pan prezident odmítl na jaře odvolat. Na tom má (Klaus) rozhodně svou zásluhu.“

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.