2.–3.11.: Závěrečná konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání

úterý 1. listopadu 2011 ·

V pražském hotelu Pyramida se ve dnech 2.–3. listopadu 2011 uskuteční závěrečná konference k uznávání neformálního vzdělávání, kterou pořádá Národní institut dětí a mládeže. Jejím hlavním cílem je představit výstupy projektu Klíče pro život – rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání, konkrétně jeho klíčové aktivity Uznávání neformálního vzdělávání zaměřující se na podporu uznávání výsledků celoživotního učení u pracovníků s dětmi a mládeží.



„Chtěli jsme pomoci v praxi lidem, kteří pracují s dětmi a mládeží v zájmovém a neformálním vzdělávání a získávají profesní dovednosti nad rámec svého původního vzdělání, nemají však žádný doklad uznávající další kvalifikaci. Takových lidí je u nás několik desítek tisíc,“ říká Jiří Veverka, ředitel Národního institutu dětí a mládeže. „Věřím, že do projektu investovaný čas a prostředky se dlouhodobě zúročí mj. v lepší zaměstnatelnosti těchto, zejména dobrovolných, pracovníků.“

O výstupech projektu a jejich další využitelnosti proběhne diskuse s klíčovými hráči – zástupci zaměstnavatelů a vzdělavatelů, ale i státní správy a samosprávy. Konference přinese řadu příkladů dobré praxe, představí návrh Osobního kompetenčního portfolia, nástroje pro podporu uznávání výsledků zájmového a neformálního vzdělávání, a kompetenční profily pro vybrané pozice v nestátních neziskových organizacích.

Jako hlavní řečník vystoupí pan John May, bývalý ředitel Career Academies UK a současný ředitel Young Enterprise, podporující vstup mladých lidí na trh práce. Konference bude zahájena v úterý 2. listopadu v 10.00 hodin úvodním slovem náměstka ministra školství mládeže a tělovýchovy a ukončena 3. listopadu v 15.00 hodin tiskovou konferencí.

Hlavní  témata konference:

Role občanské společnosti a neziskového sektoru v oblasti práce s dětmi a mládeží

Práce s dětmi a mládeží z pohledu státní správy a sociálních partnerů

Kompetence pro život

Situace v uznávání  neformálního vzdělávání při práci s dětmi a mládeží v ČR

Celoživotní učení  a rozvoj lidských zdrojů

Cesty k uznávání neformálního vzdělávání existují

Proces výběru zaměstnanců

Partnerství pro uznávání  neformálního vzdělávání

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.