Změna na pozici vrchního ředitele kabinetu ministra školství

středa 12. října 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš informoval o personální změně v kabinetu s tím, že vrchní ředitelka kabinetu Jana Machálková dnes podala rezignaci. Ve funkci ji nahradí Martin Krejza, dosavadní ředitel sekce všeobecného, odborného a dalšího vzdělávání. Jana Machálková bude působit v poradním sboru ministra.



Vrchní ředitelka kabinetu ministra Jana Machálková dnes podala rezignaci na svou pozici. „Důvodem jsou mé mateřské povinnosti, které nelze skloubit s tak náročnou prací,“ vysvětlila Machálková své rozhodnutí.

Martin Krejza se nových povinností ujme 12. října. V pozici vrchního ředitele kabinetu ministra bude odpovědný za prověřování věcné a formální stránky písemností předkládaných ministrovi k podpisu a zpracovávání stanovisek k nim, za sledování správnosti vyřízení interpelací poslanců, zajišťování pracovního kontaktu ministra s Kanceláří prezidenta republiky, Parlamentem, Úřadem vlády, případně s dalšími ústředními orgány a organizacemi. K dalším povinnostem bude patřit poskytování stanoviska k  námětům, žádostem a upozorněním docházejícím ministrovi od nižších článků školské správy a fyzických a právnických osob a navrhování způsobu jejich vyřízení. Důležitým úkolem je rovněž sledování, evidence a koordinace zastoupení ministerstva školství v pracovních, koordinačních a iniciativních orgánech vlády, v pracovních skupinách a meziresortních komisích. Vrchní ředitel kabinetu organizuje spolupráci s ostatními útvary sekce nebo útvary ministerstva a eviduje dohody uzavřené mezi ministerstvem školství a jinými subjekty, které jsou podepsané ministrem. Zároveň sleduje plnění úkolů, které z nich vyplývají. Vrchní ředitel kabinetu řídí personální úsek, odbor vnějších vztahů a komunikace, odbor bezpečnostní, oddělení interního auditu, oddělení informačních a komunikačních technologií, oddělení akvizic a veřejných zakázek a oddělení statistiky.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 8:03  

Noveho vrchniho znam a myslim, ze je to dobra volba. Hlavne v te funkci vydrzet dele nez prumerne tri mesice :-).

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 21:47  

Nového vrchního rovněž znám a myslím, že o není dobrá volba.

Anonymní řekl(a)...
13. října 2011 v 5:21  

Ono je to jedno. Stejně prchne.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.