Přečtěte si: Podzimní maturita přeje nikoliv připraveným, nýbrž flinkům!

středa 26. října 2011 ·

Mystérium 2 - skutečný průběh podzimního termínu maturitní zkoušky na spádové škole aneb podzim přeje nikoliv připraveným, nýbrž flinkům!

Z článku Tomáše Kleina na blog.iDNES.cz vybíráme:

Práce na didaktických testech tak se stala hromadnou záležitostí, která sice krátkodobě sblížila studenty, kteří se nikdy neviděli a neznali. Což je jistě chvályhodné, ale CERMAT má testovat znalosti a ne pomáhat zlepšovat vztahy mezi mladými lidmi. To může začít konat státní maturity pod názvem adaptační teambuildingové kurzy. Skupinky, které se vytvořili kolem ne-hloupých jedinců (ti skutečně chytří se totiž v té době zapisovali na vysoké školy), hromadně diskutovaly nad úkoly didaktického testu, případně vyhledávaly odpovědi na internetu pomocí telefonu napojeného na internet. No, spolupráce nad společným projektem naprosto ukázková, takovou by si každý učitel přál někdy v hodině zažít. Dohlížející spádový pedagog rozložil noviny a oddal se četbě hrůzných statistických výsledků o neúspěšnosti studentů v prvním řádném termínu maturity.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. října 2011 v 9:06  

Tak to bylo i před SM - potrestat ztrátou volných prázdnin a pak, na podzim, nechat projít.

Anonymní řekl(a)...
28. října 2011 v 11:26  

My jsme nebyli spádová škola, takže nevím, jestli je to pravda. Nicméně hodně našich studentů opět propadlo, protože fakt máme kvůli normativu hodně debílků.

Anonymní řekl(a)...
29. října 2011 v 23:23  

Není žádný problém vymyslet a nacvičit si novou signální soustavu na správné odpovědi,a dozorující učitel je proti tomu úplně bezbranný. Stačí jeden schopný žák na třídu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.