Přečtěte si: Malý český Dobeš

středa 19. října 2011 ·

Ministr školství disponuje opravdu schopným PR oddělením, které ho s železnou pravidelností tlačí na stránky novin. Tito „píáristé“ se ovšem zjevně řídí zlatým pravidlem publicity, podle níž i ta špatná zpráva je dobrá, a hlavně že se píše.

Z článku Silvie Lauder v Respekt.cz vybíráme:

Jde taky o energii, kterou ministr vydává na banality, zjevné nesmysly či potenciálně nebezpečné plány. Jak známo, ministr Dobeš projevil před časem veřejně touhu vychovávat děti na školách k vlastenectví. A neomylně si k tomu vybral dva muže, kteří jestli jsou něčeho symbolem, pak nikoliv nějakého provinčního národovectví, ale právě kosmopolitnosti a světovosti.


Ministr Dobeš nicméně své plány reprezentuje skutečně symbolicky - on sám je takovým malým českým ministrem, který nemluví žádnou cizí řečí a nedohlédne dál než do Rozvadova.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. října 2011 v 21:09  

...ho s železnou pravidelností tlačí na stránky novin"

Trapný a ubohý článek. Pokud někdo někoho někam tlačí, tak za tím jsou hlavně tihle bláboliví novináři, co maj jen potřebu urážet, kdo jim politicky nevoní. Nebo se pletu, paní Laudererová?
Respekt je lepší nečíst, v poslední době.
Zvláštní, kolik novinářů si raději hodí smrdutou hroudou, než by pochválili.

Anonymní řekl(a)...
19. října 2011 v 21:26  

Kde je v článku urážka?

Anonymní řekl(a)...
19. října 2011 v 22:45  

Kdo píše o urážce?

Anonymní řekl(a)...
19. října 2011 v 22:51  

to anonymní 19. října 2011 21:26

Ať už je motivace autorky článku jakákoliv, s větší částí jejích postřehů souhlasím.

A pokud jde o chválu, není toho mnoho, co by se na postupech a rozhodnutích p. ministra a jeho spolupracovníků dalo ocenit. Bohužel.

Bude mi upřímně jedno, kam se ministr školství řadí politicky, pokud bude činit koncepční, dostatečně jasná a pro školství prospěšná rozhodnutí.

Anonymní řekl(a)...
20. října 2011 v 8:13  

to 22:51
koncepční, dostatečně jasná a pro školství prospěšná rozhodnutí"

Krásně řečeno. teď ještě která to jsou, jak se poznají. A proč už je dávno někdo neudělal, když jsou tak užitečná.

Anonymní řekl(a)...
22. října 2011 v 19:13  

Až skončí Bobeš, tak ten binec po něm se bude uklízet nejméně 20 let.

Anonymní řekl(a)...
22. října 2011 v 20:50  

Je to ještě horší.
Nejenže Dobeše s jeho nepřetržitým proudem nesmyslů, jejichž společnou charakteristikou je pouze statisícová až stamiliónová "malá domů", tlačí jeho "píáristé" do médií horem dolem.
Oni k tomu navíc používají evropské peníze způsobem, ze kterého se příslušný evropský komisař, ne-li rovnou OLAF, až se o něm dozví, věru nezaraduje.
Například jimi zaplatili za čtyřstránkovou komerční přílohu, která má sloužit k informaci o využití peněz z ESF, ale její největší část tvoří trapný p.r. rozhovor s Dobešem, ve kterém se prezentuje jako geniální otec reformátor českého školství.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.