Přečtěte si: Aktivistka proti kantorům. Na sexuální výchovu nejsou dost důvěryhodní

středa 5. října 2011 ·

Místopředsedkyně Výboru na obranu rodičovských práv Jana Jochová Trlicová, která je mimo jiné manželkou premiérova poradce Romana Jocha, v roli hosta Hyde Parku České televize bránila konzervativní hodnoty, proti učitelům sexuální výchovy. Výbor, který se mimo jiné zastával kontroverzního úředníka Ladislava Bátory, požaduje, aby se děti ve školách neučily o masturbaci či pohlavních chorobách.

Z článku mp v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Sexuální výchova má podle aktivistky probíhat formou blokové výuky, a pokud rodiče nechtějí, aby se této výuky děti nezúčastnily, mají je z výuky omluvit a poučit je doma. Stejně tak se domnívá, že pokud bude dítě poučeno o tom, že je správné být partnerovi věrný, nebudou potřebovat vědět, že proti chorobě AIDS se muí chránit používáním kondomu.


„Mezi sebou ať si děti mluví, o čem chtějí, nám se ale nelíbí, že je bude poučovat člověk s nevhodnou autoritou. Já osobně bych musela znát člověka, který bude sexuální výchově vyučovat, jinak bych tam své dítě neposlala," trvá na svém Jochová Trlicová. O kvalitách učitele se chce přesvědčit na internetu, případně se půjde podívat na vzorovou hodinu a na té kvalitu pedagoga posoudí.


Dodává k tomu, že jejich výbor vznikl právě v reakci na to, že si řada rodičů stěžovala na to, že sexuální výchova není vyučována odpovídajícím způsobem. Stejně tak se Trlicové nelíbí, že by se čtrnáctileté děti měly učit, jak se nasazuje kondom.


„Všichni víme, že pokud dítě v pubertě něco slyší, ihned to chtějí vyzkoušet. Pokud je budeme učit, jak se nasazuje kondom, tak půjdou a vyzkouší to," rozčiluje se aktivistka. Věří, že pokud dítě o nasazování kondomu neuslyší, je větší pravděpodobnost, že to nebude zkoušet.

9 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
5. října 2011 v 11:54  

jak se nasazuje kondom, tak půjdou a vyzkouší to

A to si paní Jochová nejspíš ani neuvědomuje, že získané kompetence je nezbytné fixovat častým opakováním. O spolupráci ve skupinách už radši ani nehovořím.
Fakt, že se s paní aktivistkou ve své praxi nesetkám, mne naplňuje pedagogickým optimismem až nezřízeným.

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 12:54  

bude poučovat člověk s nevhodnou autoritou ?


Ach ti učitelé nevděční, za prevenci jich VORP pošle na šibenici. Je to tmářství a kupodivu se hodně promiskuitně chovají právě ti, co nejvíce křičí. Raději je naučit prevenci v 15 než vůbec ! VORP za chvíli zřejmě zakáže i Darwina a jediným správným světovým názorem se stane kreacionismus ? Ignorant

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 13:03  

"aby se děti ve školách neučily o masturbaci či pohlavních chorobách."

Protože Jochová bude tvrdit, že žádné pohlavní choroby neexistují !
Já masturboval od 13 let a přišel jsem na to sám, bez pomoci paní Jochové. Dělalo a dělá mi to dobře. To mi polezou i do ložnice ? Rodič

poste.restante řekl(a)...
5. října 2011 v 16:50  

Díky Pavlu Křížovi alias MUDr. Šafránkovi víme, že impotenci lze využít i politicky.
Viz "Básníci 3" a scéna při prohlídce zámku.

Vede mne to k úvaze, zda by některým jedincům výuka masturbace, pokud by tedy byla opravdu ve školách prováděna, nemohla být podobně přínosná.

Pokud by sexuální napětí pravidelně uvolňovali, neměli by potom takové nutkání onu nevyužitou energii uplatňovat ve veřejném a politickém prostředí.

Věřím, že by se nám všem žilo mnohem lépe.

Už jen z tohoto důvodu podporuji zachování sexuální výchovy, jako povinné součásti školního vzdělávání.
:-)

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 17:48  

Neměly by být děti, které bude o lidské sexualitě poučovat rodič, přezkoušeny státní autoritou tak, jak se to činí u dětí v domácí škole? Smutné také je, že neznají učitele svých dětí za celé roky, co je vyučují, a pak je poznají prostřednictvím internetu či jedné vzorové hodiny. Pokud tedy nemají na mysli nějaké chlípné učitele, kteří se vyskytují mezi rodiči se stejnou pravděpodobností jako za katedrou.

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 18:31  

Dost mě zaráží, že se mají teorie, že děti nebudou nasazovat kondom, když to neuvidí a neuslyší ve škole. Ale kdo to vymaže z televize a internetu? No a až jednou "dojde na věc", tak si ho nenasadí a "bude zaděláno". No a ohledně rodičů? Nevím kolik z nich je ochotno a schopno hovořit o tom. A až se uráčí nebude pozdě?
Studen pedagogické fakulty.

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 16:49  

Paní Jochoví si zřejmně neuvědomuje jaké důsledky může nepoužití kondomu a vůbec nevědomost mít. Jak chcete dítě před tímhle ubránit? Všude je sex, v televizi na internetu i v dívčích časopisech...Dneska běžně desetileté děcka ví o co GO. Mě je 14, minulý rok jsme měli sexuální výchovu a nic nového jsem se 100% nedozvěděla. Když se ohlídnu za sexuální výchovou, vidím ji jako zábavné hodiny, kde jsme se hodně nasmáli....Studentka 14

Anonymní řekl(a)...
27. října 2011 v 22:12  

Ať se paní Jochová vrátí do středověku.

Anonymní řekl(a)...
27. října 2011 v 22:40  

O paní Jochovou tady ale vůbec nejde. Sexuální výchova v dnešní převážné podobě ve školách je humoristická hodina o ničem, co by už děti dávno nevěděly. Tedy ztráta času.
POkud by měla být přínosem, tak jedině pokud by ji vedl člověk odjinud - zdravotní sestra apod. A měla by být součástí rodinné výchovy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.