První ročník LIFE SCIENCES FILM FESTIVAL 2011 začíná 17. října

pátek 7. října 2011 ·

První ročník mezinárodního soutěžního filmového festivalu s tematikou přírodních věd a udržitelného rozvoje LIFE SCIENCES FILM FESTIVAL (LSFF) se bude konat ve dnech 17.–21. října 2011 v prostorách univerzity v Praze – Suchdole. Slavností zahájení festivalu za přítomnosti rektora, představitelů univerzity a dalších osobností se uskuteční v Aule ČZU v pondělí 17. října od 16 hodin a je přístupné veřejnosti.



Cílem LSFF je uvést a ocenit nejnovější snímky z oblasti přírodních a zejména zemědělských věd a současně prezentovat možnosti jejich využití ve vzdělávání. Součástí festivalu je mezinárodní soutěž filmů, informativní promítání nesoutěžních snímků, přednášky, diskuse s odborníky a další doprovodné akce.

Celkem se na festivalu představí 132 snímků z 28 zemí, samotné soutěže se zúčastní 46 dokumentů. Jejich tvůrci jsou mj. Yann Arthus-Bertrand, John Rubin, Bertram Verhaag, Oliver Hodge Či z domácích dokumentaristů Ivan Stříteský, Jan Mudra Jolana Matějková, Tomáš Škrdlant.  Diskusí souvisejících s tzv. Life Sciences (např. na téma udržitelné postupy, čisté technologie, citlivost k hospodářské krajině, biotechnologie aj.) se budou účastnit odborníci z ČZU i dalších univerzit. Kompletní program je k dispozici na www.lsff.cz.

„Chceme tak nejen upozornit na mimořádná dokumentární díla, ale díky výmluvné  „řeči filmového plátna“ přispět k široké diskusi o problematice, která se dotýká nás všech, jimž leží na srdci zdravá výživa a životní prostředí,“ uvedl prof. Ing. Jiří Balík, CSc., rektor ČZU.

„Zájmem všech organizátorů  je otevřít trvalý vzdělávací prostor, ve kterém se propojí mezinárodní věda, film a školy,“ uvedl Ing. Petr Alexander, CSc., předseda spolupořádajícího sdružení Harvest Films.

Záštitu nad festivalem převzali ministr zemědělství Ing. Ivan Fuksa a předseda Akademie věd  ČR prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c.

Filmový garant a hlavní  partner festivalu je PORT LINGUA  s.r.o.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.