Bořivoj Brdička: RVP_VT21 průběžná zpráva o kurzu

pondělí 10. října 2011 ·

Kurz Vzdělávací technologie pro 21. století (RVP_VT21) probíhající v rámci E-learningu portálu RVP se blíží ke své polovině. Dnešním dnem zahajuje 4. týden. Po prvních dvou spíše teoretických lekcích jsme se začali zabývat způsoby, jak technologie uplatnit ve školní praxi. Ve třetím týdnu jsme pod vedením kolegy Petra Naskeho zkoumali počítačové hry. Tento týden bude věnován dalším inovativním prakticky použitelným metodám - výukovým projektům, webquestům, vyprávění digitálních příběhů, primárním zdrojům ad.

Úkolem účastníků je provádět týdenní reflexi nově zjištěných skutečností. Své zprávy publikují mimo vlastní prostředí kurzu (Moodle RVP_VT21) tak, aby své poznatky v maximální možné míře šířili i v rámci své vlastní komunity. Typickou formou je osobní blog. I když je prostředí kurzu otevřené návštěvníkům, není snadné v jeho fórech oznamované výstupy kurzu RVP_VT21 přehlédnout. Proto jsme vytvořili tuto tabulku, která zobrazuje všechny odkazy a bude průběžně aktualizována.


Rád bych vám po ukázce reflexe Ivy Dobiášové publikované minulý týden (Lukáš, ICT a já) opět představil někoho z účastníků. Je to velmi obtížné, protože skvělých výstupů je mnoho. Vynikající výsledky má Stanislav Cikalo, Mira Friedrichová, Vlasta Silva Kolářová, David Mikoláš, Jitka Rambousková (mimochodem stejně jako paní Kolářová z Nýřan – viz Výukové materiály ZŠ Nýřany) i Martin Vonášek, k němuž se hodlám brzy vrátit.

Celý článek na spomocnik.rvp.vz

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 10:55  

A co jste na těch počítačových hrách vyzkoumali? Že se některé dají pro výuku použít a jiné zase ne?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.