Přečtěte si: Načo sú vlastne učitelia?

neděle 4. září 2011 ·

Prečo sa tento rok so začiatkom školského roka ozýva čoraz nástojčivejšie hlas učiteľov v médiach? Čo vlastne chú? Aby sme porozumeli ich volaniu, mali by sme si trošku lepšie uvedomiť, aké funkcie v spoločnosti vlastne plnia a aké na to majú podmienky, čo spoločnosti dávajú a čo od spoločnosti dostávajú. Poďme na to v kľude spolu. ČO DÁVAJÚ UČITELIA SPOLOČNOSTI. Začnime pekne od rána, keď rodičia odchádzajú do práce, aby uživili seba, svoje deti a ostatných, ktorí sa nedokážu uživiť sami.

Z článku Tibora Beňa v Blog.SME.sk vybíráme:

Veríte, že peňazí je málo? Školstvo máme "zadarmo" (podľa ohodnotenia učiteľov to tak aj vyzerá) a naši bývalí šikovní študenti odídu radi za lepším zárobkom do zahraničia, kde platia dane a veľa z nich aj všetky odvody a spoločnosti nevracajú nič... To naši pedagógovia otročia pre ekonomiku Veľkej Británie a ostatných globálnych zamestnávateľov?

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
4. září 2011 v 20:42  

Dobrá otázka! Jen ať se každý vzdělává, jak umí. Na internetu je všechno a pokrytí signálem takřka celoplošné. Daně se mohou přesměrovat na opravu silnic a mobilní policejní oddíly v těžké zbroji.
A potom je tu jedna ještě lepší otázka:
Na čo som vlastne vo školstve ja?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.