Informace k datovým schránkám

pátek 2. září 2011 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy má povinnost vypravovat veškerou korespondenci prostřednictvím datových schránek (dále je DS). Zasílaná korespondence (např. rozhodnutí o udělení akreditace či přerušení správního řízení) je tedy, v případě, že existuje DS, zasílána do DS a písemné originály není možné duplicitně zasílat prostřednictvím České pošty. DS byla automaticky zřízena u všech právnických osob, a to bez ohledu na to, zda si společnost o zřízení DS sama zažádala. Obsah DS je tedy nutné neustále kontrolovat!





Vzhledem k omezené platnosti elektronického podpisu je potřeba dokumenty v datové schránce v co nejkratší době nechat na CzechPOINTu vytisknout a konvertovat (ověřit platnost podpisu). Pro  konverzi Vám postačí vytisknutí konverzního lístku na Vašem počítači.

Je tedy nutné:

  • stáhnout si DS
  • vytisknout si konverzní lístek (postup - otevře se daná zpráva -  příloha - možnosti - odeslat ke konverzi - zobrazí se konverzní lístek - tisk)
  • v co nejkratší době dojít s tímto lístkem na nejbližší CzechPOINT, kde Vám dokument vytisknou
  • nechat si listinu notářsky ověřit (např. pro případ ztráty, pro potřeby úřadů práce), neboť pokud dojde k vypršení platnosti podpisu, není možné originál dokumentu již získat.

V budoucnu by Vám mohly vzniknout komplikace, kterým chceme efektivně předcházet.

!Je tedy nutné si nejen rozhodnutí v DS stáhnout, ale také dojít úředně ověřit!

V případě dalších otázek či nejasností se obraťte na infolinku DS 270 005 200.

4 komentářů:

Turing řekl(a)...
2. září 2011 v 21:28  

Idiocie na n-tou!

Anonymní řekl(a)...
2. září 2011 v 22:02  

Co to je za blábol???

Altair řekl(a)...
3. září 2011 v 0:15  

V podstatě nic z toho, co je v článku napsáno, není pravda. Navíc datové schránky fungují již několik let.

Anonymní řekl(a)...
3. září 2011 v 19:45  

Ano datové schránky fungují, měly úřadům a tudíž i školám ušetřit peníze za poštovné, ale pokud nějaká instituce pošle škole dokument o několika stránkách musí si je nechát ověřit na Czech pointu - stránka za 30 Kč. Tomu říkám úspora!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.