Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině a jiné vylomeniny s vyjmenovanými slovy

pondělí 26. září 2011 ·

Zábavnou cvičebnicí vyjmenovaných slov, určenou žákům 1. stupně ZŠ (3.–4. tř.), provází děti třeťačka Anička, jež právě svádí boj s vyjmenovanými slovy, a kouzelné pero, které jí v této nelehké situaci ze všech sil pomáhá.

Kniha je rozdělena do 7 kapitol, jež jsou věnovány vyjmenovaným slovům příslušného písmenka (B, L, M, P, S a Z). Každá kapitola začíná výčtem slov s vysvětlením jejich významu a uvedením názorných příkladů jejich použití ve větách, které jsou pro lepší zapamatování vždy doplněny obrázkem. Následuje přehled odvozených slov a poté upozornění na chytáky, často frekventované chyby a možné zádrhele. Další část každé kapitoly tvoří hravá cvičení (např. hádanky, křížovky, osmisměrky, doplňovačky, slovní hříčky, synonyma, fiktivní dopisy apod.) a klíč ke správnému řešení. Celou knihu pak uzavírá souhrnné procvičení všech vyjmenovaných slov.

Autorka knihy klade důraz na to, aby děti správně pochopily význam jednotlivých vyjmenovaných slov a princip jejich odvozování ze slovních základů, protože má ověřeno, že žáci často chybují právě proto, že slovu dobře nerozumí. Cílem cvičebnice je „strašáka dětí ve 3. třídě“ trochu zlidštit a podat hravou a názornou formou. Z toho důvodu je knížka pestrá a humorná – plná obrázků a veselých textů.

V knize najdete:
  • přehled vyjmenovaných slov po B, L, M, P, S, V a Z
  • vysvětlení významu jednotlivých vyjmenovaných slov
  • konkrétní příklady užití vyjmenovaných slov ve větách
  • přehled odvozených slov
  • hravá cvičení
  • klíč ke správnému řešení
  • a mnoho veselých ilustrací…
Ukázkové stránky z knihy:
 
Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznet na http://knihy.cpress.cz/bystra-kobyla-bila-kopyty-na-babykove-mytine.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.