28. 9.: Speciál Po škole: Učí škola studenty to, co budou v životě potřebovat?

úterý 27. září 2011 ·

Žene české školství tuzemskou ekonomiku dopředu? A učí české školy české studenty to, co chtějí jejich zaměstnavatelé? Co absolventům podle firem přesně chybí? Na tyto otázky se pokusí odpovědět speciál Po škole, který zpravodajská ČT24 vysílá ve středu od 20:00.

Diváci se mohou zapojit do diskuse přímo v průběhu vysílání ČT24 na facebooku ČT24 nebo prostřednictvím formuláře na webu ČT24 www.ct24.cz. Moderátoři David Borek a Daniela Písařovicová v úvodu rozeberou aktuální data k českému školství. S exkluzivním průzkumem agentury SC&C pro Českou televizi diváky seznámí Jana Hamanová. A jací budou další hosté speciálního vysílání k jednotlivým tématům?


Česká televize si nechala vypracovat exkluzivní průzkum mezi studenty středních a vysokých škol. Tazatelé zjišťovali, jak si mladí lidé vybírají školy, kde chtějí studovat, či zda mají pocit, že je studium dostatečně připravuje pro profesní život. Zajímali se však i o to, jakou mají studenti představu o svém povolání.
Živá diskuse na ČT24 se zaměří na klíčové otázky propojení studia a praxe, zúčastní se jí celá řada tuzemských zaměstnavatelů i pracovníků resortu školství.

Pořad uvede reportážní příběhy se šťastným koncem a příklady spolupráce škol a podniků jak doma, tak za hranicemi. Svými názory přispějí do debaty také profesor Univerzity v Cambridge Rudolf Haňka nebo Tomáš Feřtek z občanského sdružení EDUin.

Téma: Co je podle firem špatně v českém školství?
Radek Špicar - viceprezident Svazu průmyslu a dopravy
Hana Krbcová - ředitelka sekce Lidské zdroje, skupina ČEZ

Téma: Co s tím školy dělají a mohou udělat?
Ladislav Němec - náměstek ministra školství pro regionální školství
Vladimír Kebert - ředitel SOŠ a SOU Hořovice
Roman Kroutil - ředitel gymnázia Rumburk
Josef Hynek - rektor Univerzity Hradec Králové
Ondřej Haška - místopředseda studentské komory Rady VŠ

Téma: Co s tím? Jaké je to ve světě? Co ještě můžeme?
Jan Šerek - autor výzkumu o vývoji názoru mladých lidí FSS MU Brno
Rudolf Haňka - profesor Cambridge University
Tomáš Feřtek - občanské sdružení EDUin

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.