Prohlášení ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše

pátek 19. srpna 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš se distancuje od výroků svého podřízeného Ladislava Bátory na adresu vicepremiéra vlády ČR.




V minulých dnech jsem se telefonicky spojil s panem místopředsedou vlády Karlem Schwarzenbergem a omluvil jsem se mu za výroky pana Bátory na jeho adresu.

Dnes bych se chtěl panu místopředsedovi vlády omluvit i veřejně a dodat, že se od slov pana Bátory naprosto distancuji. Panu Bátorovi jsem jeho chování vytknul a udělil mu jednoznačné pokyny ohledně jeho veřejného vystupování. Pokud se jimi pan Bátora nebude řídit či pokud u něj zjistím jakékoli projevy politického extremismu, budu neprodleně konat i v personální oblasti.

Josef Dobeš, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 17:19  

A jestli pan Bátora své chování nezmění, tak dostane 287 velmi vážných véčkařských varování!! K čertu s váma oběma!

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 18:00  

Proč se omlouval Dobeš ? To měl asi udělat někdo jiný ! Bátoru tam přece dostal pan prezident a jeho klika. Nebo že by ti pánové smýšleli stejně ? Zajímavá osa Klaus - Dobeš - Bátora !

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 18:16  

Zajímavá osa Klaus - Dobeš - Bátora
Tohle se snažíte vsugerovat čtenářům ČŠ už dost dlouho. Začíná to být trapné.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 18:31  

Tohle se snažíte vsugerovat čtenářům ČŠ už dost dlouho. Začíná to být trapné.

Sem tam čtu noviny - DNES,... Vy nečtete, ani mezi řádky ?

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 18:34  

Ty,ty,ty pane Bátora, VV vám dá nezbedný chlapečku na zadeček a vařečkou .

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 19:35  

Sem tam čtu noviny - DNES,... Vy nečtete, ani mezi řádky ?
Ne, noviny opravdu nečtu. Mám s nimi určité zkušenosti. Pokud mě něco zaujme, čtu přímá vyjádření osob a názor si dělám z těchto článků. Z novin a z televize opravdu ne..

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 21:39  

Ekonomika stagnuje, krize na obzoru a panáčkové z trojkoalice se bijí o ohlodanou kost. Super vláda posledních 5 let. To již dávno není vláda politických stran, to jsou vlády různých zájmových skupin. Bátora je jen záminka jak oblbnout lidi.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2011 v 1:39  

Tak tohle vyjádření ministra má k chlapskému jednání velmi, ale opravdu velmi, daleko. Ne pan Bátora, ale šlechtic je evidentně nedotknutelný! V tomto směru jsem v médiích zaznamenal zřejmě jedinou reakci viz http://www.fragmenty.cz/, článek „Ministře Kalousku odstupte“ nebo Kdyby pan kníže neprskal, neměl by pan Bátora co odseknout !
VV mají zmizet z politické scény a všechny prostředky k tomu účelu se hodící jsou v médiích prohlášeny předem za dobré. Dtto platí i o všech lidech, kteří nazývají věci pravými jmény. Proč mají zmizet? Komu se to hodí ? No schválně! Na tuhle práci je v Česku pouze jeden jediný, ze všech nejtalentovanější politický ekvilibrista. Můžete hádat třikrát. Kníže pán už konečně závoj před tváří ztratil. A média manipulují jako posedlá. Na jakém základě je postaveno přesvědčení národa, že si všichni (skoro) pořád myslíme, že se v novinách či v televizi dozvíme pravdu? Komu z nás se to úchylné politické hašteření vlastně zamlouvá?
VM

Simona CARCY řekl(a)...
20. srpna 2011 v 7:01  

VM, chapu, ze ve vasem veckarskem sekretariatu se snazite videt veci tak nejak jinak, nove, ale strkat hlavu do pisku a tvrdit, ze ji tam ma zbytek naroda- to je neco, na co nemate. Vase slova diky vasim dosavadnim excesum totiz nemaji tuvspravnou vahu. Ona vlastne nemaji zadnou vahu.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2011 v 16:01  

20. srpna 2011 1:39

nezlobte se, ale VV skutečně nemají na politické scéně co pohledávat. tak ulhaná strana tady od roku 1989 nebyla. Nedodrželi totiž vůbec nic ze svého politického programu. Jen koryt se drží. Jen blbci by je mohli ještě volit.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2011 v 16:09  

Bez Dobeše, s Dobešm, bez Dobeše, s Dobešem, bez Dobeše,.... kde že ta kopretina trojkoalice končí ? Zbývá pár okvětních lístků ! Ignorant

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2011 v 12:52  

To: 20. srpna 2011 1:39
Já se fakt nezlobím, ale promiňte, nemohu souhlasit, opravdu ne. VV mají na politické scéně co pohledávat, vždyť je vynesli na piedestal voliči při řádných volbách, zrovna tak jako ČSSD, KSČ, ODS a TOP 09 a jenom voliči mají právo a dle mého i povinnost s nimi zúčtovat. Ať se rozhlížím a že už to dělám dlouho, jak chci, nemohu při nejlepší vůli nalézt politickou stranu, která nelže, jako když tiskne, dokonce snad ani politika ne. Výše uvedené strany včetně KDÚ a Zelených evidentně potřebují, podle mého názoru, dostat ve volbách ještě několik tvrdých lekci od voličů. Jenom pro pořádek (hlavně pro ty, kteří neumí číst s porozuměním), žádné z nich jsem svůj hlas nedal a nedám. Co je opravdu velmi dobré a z čeho se raduji je, že zatím, když si chceme zazpívat, nemusíme jako ten švec kvůli tomu někam na černo přes hranice do země krále Miroslava.
VM

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2011 v 13:34  

"nemusíme jako ten švec kvůli tomu někam na černo přes hranice do země krále Miroslava".

To sice můžeme, ale většina nemá za co ! To je ten problém.

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2011 v 13:40  

když si chceme zazpívat, nemusíme ... kvůli tomu někam na černo přes hranice

Tak to já s Vámi souhlasím, pane VM. Dokud se zpívá, ještě se neumřelo!
(jen doufám, že nám to nadšení vydrží aspoň tak do konce září...) A.S

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2011 v 13:41  

Kolik že to nyní mají VV v čele s udatným Bártou ? 2 - 3 % ? Lidi ještě nejsou úplně tak blbí ! Už je hájí jen hrstka zainteresovaných funkcionářů.

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2011 v 19:49  

To : 22. srpna 2011 13:40

Ba, ba, bez obav, vydržíme nejen mnohem víc ale i mnohem déle. Nejsme přeci za zelena utržení!
VM

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.