Dohoda ministra školství a předsedy TOP 09 ukončila vládní krizi

úterý 30. srpna 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg dosáhli včera v pozdních večerních hodinách shody při řešení současné vládní krize.



Ministr Josef Dobeš jednal od pátku s premiérem Petrem Nečasem ve snaze najít řešení situace, kdy ministři TOP 09 odmítali chodit na jednání kabinetu, dokud bude Ladislav Bátora působit na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.

Včera v pozdních večerních hodinách se ministr školství Dobeš a předseda TOP 09 Schwarzenberg dohodli na kompromisním řešení, o kterém byl předem informován předseda vlády Petr Nečas a vyslovil s ním souhlas. Ladislav Bátora nebude nadále zastávat post personálního ředitele, ale bude zastupovat vrchního ředitele kabinetu v oblasti výběrových řízení a centrálních nákupů, zajištění informačních technologií, správy majetku ministerstva a organizací přímo řízených.

„Předseda TOP 09 i premiér Nečas považují tento krok za přijatelné řešení k odblokování současné patové situace. Pro mě je důležité, že v panu Bátorovi neztratím schopného odborníka a spolupracovníka, jehož zkušeností mohu využít při tak složitých úkolech, jako je například vypořádání majetku a převod činností při slučování organizací přímo řízených ministerstvem. Personální změna se uskuteční od 1. září 2011,“ řekl ministr školství Josef Dobeš. „Jsem vděčný ministru školství za jeho vstřícnost,“ doplnil ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2011 v 22:02  

Je mi z toho špatně ! Už vím koho nevolit !

Anonymní řekl(a)...
31. srpna 2011 v 9:29  

Rozhodnout se koho nevolit není v dnešní době moc těžké. Ale když to uděláte důkladně, co vám pak zbude?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.