27.-28. 8.: Mezinárodní letní škola SPICE o inovativní výuce matematiky a přírodovědných předmětů

pondělí 22. srpna 2011 ·

Dům zahraničních služeb pořádá ve dnech 27. – 28. srpna 2011 v Praze v Národní technické knihovně mezinárodní letní školu, která představí současné výukové trendy v matematice, biologii, fyzice a chemii a to s důrazem na využití informačních a komunikačních technologií.



Cílem letní školy, které se zúčastní více než 130 evropských učitelů a pedagogických odborníků ze 23 zemí, je sdílet své zkušenosti a vzájemně si předávat příklady dobré praxe, které pomáhají zvýšit zájem žáků o tyto předměty a motivovat je k budoucímu uplatnění v technických a přírodovědných oborech.

Víkendová akce představí současné výukové trendy v matematice, biologii, fyzice a chemii a to s důrazem na využití informačních a komunikačních technologií. Mluvit se bude o zapojení dnes již běžných technologií, kterými je například interaktivní tabule, tak o nástrojích, které do školní praxe pronikají zatím pomaleji, jako jsou mobilní telefony, výukové digitální hry nebo GPS navigace.

V sobotním a nedělním dopoledním programu budou představeny přední evropské a české projekty včetně nového portálu Evropské komise SCIENTIX www.scientix.eu shromažďujícího výsledky a výstupy evropských aktivit na tomto poli. V odpoledních workshopech se budou účastníci po oba dny učit využít konkrétní výukové metody, digitální učební materiály či výukový software v každodenní praxi. Učitelé se také dozvědí, jak mohou vzájemně spolupracovat nebo se dále vzdělávat na dálku za pomoci moderních technologií.

Projekt SPICE  


Evropský  projekt SPICE si klade za cíl vytvořit soubor výukových materiálů  a metodických postupů pro výuku matematiky a přírodovědných předmětů, které mají  potenciál zvýšit motivaci žáků  základních a středních škol o studium těchto předmětů  a které jsou univerzálně využitelné napříč Evropou. Metody, které byly v rámci projektu testované v desítkách evropských škol, jsou postavené především na zapojení informačních a komunikačních technologií do výuky a na propojení těchto předmětů s praktickým životem žáků. Projekt byl podpořen grantem Evropské komise, je koordinován organizací European Schoolnet www.eun.org a Dům zahraničních služeb www.dzs.cz je jedním z jeho partnerů.

Více informací  o projektu SPICE a mezinárodní konferenci naleznete na spice.eun.org a na www.dzs.cz/eun.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.