Přečtěte si: Test státní maturity zvládli s přehledem i žáci 9. tříd základních škol

úterý 7. června 2011 ·

Maturanti dnes napíšou poslední test státních maturit a pak už jen budou čekat na výsledky. Dostanou je společně s vysvědčením až 20. června. Při čekání by některé maturanty mohla uklidnit, jiné zneklidnit zpráva o tom, že stejný test zvládnou i někteří žáci 9. tříd základních škol. Radiožurnál využil toho, že zadání testů státních maturit minulý týden někdo pověsil na internet, a jeden rozdal náhodným deváťákům.

Z článku Kláry Bílé na Rozhlas.cz vybíráme:

Žáci 9. třídy pražské Základní školy Letohradská neměli žádnou extra přípravu. Rozdala jsem jim jen několik papírů se zadáním didaktického testu z českého jazyka a literatury v základní úrovni. Před jeho vyplňováním dostali jen pár pokynů od vyučující.(...)


Výsledek někoho možná zaskočí. Většina z nich totiž didaktický test státních maturit zvládla s přehledem. Stačilo jim k tomu 44 procent, někteří z nich ale dokonce získali 71, nebo i 82 procent. Ministra školství Josefa Dobeše to nepřekvapuje, ani není zklamaný.

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 7:49  

a co na to CERMAT ? Já myslím, že tyto testy neměla použít ! Ještě před několika dny se tady rozdávaly "trestní oznámení". I Bobeš tvrdil, že didaktické testy nemají být zveřejněny a najednou otočka o 180 stupňů. Tento článek mi připadá opět jako manipulace s pedagogickou veřejností. Asi to bude tím,"že žáci devátých tříd prošli ŠVP" a vytvořili si ty správné kompetence. Jinak konec ironie, připadá mi to úplně stejné, jako když předseda stomatologické komory tvrdí, že za zubní kaz si mohou ti, kteří si zuby nečistí. To je tedy 95 % populace. Češi jsou tedy čuňata a špatně se, podle této teorie, připravili na didaktický test.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 8:06  

trestní oznámení se rozdávala - to jen na okraj k tomu, jak jsou deváťáci úspěšní, zato přispěvatel Anonymní, 7:49, češtinou nevládne. Ano - a existuje dost lidí, kteří mají zuby v pořádku, i když si je nečistí. Stejně tak jako školáci v Letohradské to udělali na 44%. Příspěvek takříkajíc o ničem.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 8:30  

"Ano - a existuje dost lidí, kteří mají zuby v pořádku, i když si je nečistí" - to ale odporuje teorii předsedy stomatologické komory. Já bych se tomuto příznivci současné vlády neprotivil.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 8:34  

Dal bych didaktický test ministru zahraničí

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 8:38  

"Stejně tak jako školáci v Letohradské to udělali na 44%."

a co žáci devátých tříd v celé republice ? Nedělejme tedy státní maturitu, když to zvládnou tito žáci. Nakonec z Vás vypadne, že jen někteří a zbudou z toho jen dva. Ti si zahráli piškvorky ! A SAKRA JIM TO VYŠLO.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 10:37  

Ne, žákům z Letohradské nestačilo 44% - taková je minimální hranice úspěšnosti u státních maturit!!!

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 10:40  

Dobrý den,
tak jim dejte Scio verzi pro povinné příjímačky 2011 v Pardubickém kraji .
To pro změnu neudělají ani žáci ani ti chytří radní.

Navrhuji, aby žák nejdříve složil maturitu a teprve v případě, že se mu to nepovede se pokusil složit příjímačky. Potom se mu odepře přijetí na školu z důvodů optimalizace školské soustavy a může jít rovnou do praxe. Následně může bez maturity jako odborník z praxe rovnou absolvovat na VŠ.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 11:44  

Nez Scio testy, to radeji eutanazii.....

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 14:57  

Nez Scio testy, to radeji eutanazii.....

Jak je ctěná libost.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 16:31  

nebo spíš: Jak je ctěná blbost ...

Anonymní řekl(a)...
8. června 2011 v 10:49  

Státní maturitu zvládl i můj pes. Stačil roztrhat didaktický test z ČJ. Zajimavé je to, že neroztrhal ten matematický. Budu o tom přemýšlet.

Anonymní řekl(a)...
8. června 2011 v 20:23  

A k soudu kvůli porušení sutorského práva půjdete vy nebo pes?

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 8:35  

Test byl vytištěn, ale ještě nebyl prostudován. Nestačil jsem tedy porušit autorská práva. Můj pes je však vysoce inteligentní, tam bych si nebyl úplně jistý. Svého psa ale nedám, to raději emigrují z tohoto českého Absurdistánu. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.