Přečtěte si: Státní maturity nebo bojové cvičení?

čtvrtek 9. června 2011 ·

Tak, a je konečně dobojováno! A to doslova a do písmene. Protože způsob doručení, zadání, všechny pokyny a rozkazy k vypracování státních maturit připomínaly bojové cvičení s nejvyšším stupněm utajení.

Z článku Šárky Hoblíkové v Deník.cz vybíráme:

Dneska si musí studenti přinést ke zkouškám na vysoké školy maturitní vysvědčení. Jenže, kde ho vzít? S tím si pomalu neví rady ani na vysokých školách. „Je to nejčastější dotaz, který dostáváme. My sami nevíme, jak to řešit. Žádné informace jsme nedostali, vše si hledáme sami a pátráme po internetu. Snad bude mít své pokyny každá střední škola,“ dostala se mi odpověď z jedné univerzity. Tu paní jsem chápala a tak jsme si společně alespoň zanadávaly.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 11:56  

Dneska si musí studenti přinést ke zkouškám na vysoké školy maturitní vysvědčení.

Myslím si, že to je nesmysl. Tedy alespoň na fakultách (asi deseti), jejichž stránky jsem si prohlížel a četl informace o přijímacím řízení.

dostala se mi odpověď z jedné univerzity. Tu paní jsem chápala
Jedna paní povídala...
Chápu novináře, že se nějak živit musí, ale nechápu, proč tento web odkazuje na články z novin.
Novinář je spisovatel, jeho tvůrčí fantazie je poněkud omezena skutečností...

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 12:35  

"Dneska si musí studenti přinést ke zkouškám na vysoké školy maturitní vysvědčení. "

Těch přibližně 25 000 to vysvědčení nepřinese ani na podzim. Nastane redukce studijních oborů na VŠ ? Za 4 roky se může toto číslo přiblížit 100 000. Ostatně - toto číslo chybí v profesích zedník, instalatér, ...
Stát se bude muset rozhodnout, jakou cestou se vydá.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 12:56  

K přijímačkám na VŠ nemusí nosit studenti maturitní vysvědčení. Podají přihlášku, udělají zkoušky, jsou přijati, maturitu dodělají v záři a 1. října jsou zapsáni na VŠ - začíná akademický šk. rok. Novináři šíří z neznalosti nebo z blbosti dezinformace!

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 20:53  

ale to musí ten přiblblý didaktický test z ČJ asi udělat, aby byli zapsáni

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.