Přečtěte si: Maturita: Aneb když ptáčka lapají...

sobota 4. června 2011 ·

Když jsem na podzim spolu s ostatními studenty z maturitních ročníků na třebíčském gymnáziu zkoušel státní maturitu nanečisto, měl jsem z ní skvělý pocit. Soudě podle pozitivních ohlasů mezi spolužáky, nebyl jsem sám.

Z článku Radka Brabce v Třebíčský.deník.cz vybíráme:

Testové otázky se tentokrát spíše zajímají o naše teoretické znalosti a ještě k tomu ne tolik o znalosti češtiny, jako spíš logiky, životopisů jednotlivých autorů a podivných spojení typu „truchlé topoly“. Inu, jak říkaly už naše babičky: když ptáčka chytají, hezky mu zpívají…


„Maturitní test mi přišel zhruba tak milionkrát těžší než ten u generálky,“ svěřila se mi spolužačka Hanka s tím, že některé odpovědi musela tipovat. „Fakt mám strach z výsledků. Pokud budu mít těch 44 procent (44 % je hranice splnění maturitního testu, pozn. red.), tak budu šťastná.“

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. června 2011 v 12:43  

Mám stejný pocit, ten kdo to uvedl v život v této podobě je PAKO ( Schwarzenberg, TOP09 )

Anonymní řekl(a)...
5. června 2011 v 18:53  

Neomlouval bych neschopnost CERMAT - ten, kdo vytvářel otázky didaktického testu z ČJ viděl školství naposledy před 25 lety.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.