Martin Rychlík: E-bombing Dobešova ministerstva. Kdy se přidají další partyzáni?

sobota 4. června 2011 ·

Bývalý bezpečnostní šéf ministerstva školství pokračuje v záškodnické akci. Na středu jsou svoláni zaměstnanci, jimž bude věc vysvětlena.


To nemá obdoby! Bezprecedentní „rozvratná“ akce bývalého vysokého úředníka pokračuje. Propuštěný zástupce vrchní ředitelky Dobešova kabinetu Martin Odehnal poslal ve čtvrtek v 15:02 hodin stovkám zaměstnanců ministerstva školství druhý e-mail, jímž upozorňuje na údajně podivné dění v úřadu – především na utajovaný personální audit, na nějž se ministr Josef Dobeš (VV) několikrát odvolával a jehož zadání řeší Antimonopolní úřad.

„Tento dokument zjevně patří mezi nejstřeženější tajemství resortu. Často zmiňovaný audit asi ze všeho nejvíce připomíná bájeslovného yettiho: všichni o něm mluví, nikdy ho nikdo ale neviděl... Řešení je nasnadě: prostě a jednoduše celý audit zveřejnit,“ píše odvolaný Odehnal v daleko kratším e-mailu (zde v příloze PDF), než byla první zásilka, o níž ČESKÁ POZICE detailně informovala.


Odehnal, jenž byl do března bezpečnostním ředitelem MŠMT, upozorňuje též na absurdnost slučování ostatních přímo řízených organizací (OPŘO) a zrodu superšéfa, pod nějž přejde řada institucí včetně Ústavu pro informace ve vzdělávání, Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání nebo Učebního střediska MŠMT Richtrovy boudy. Nač je to dobré? Jde o šetření na úřednících anebo „zálusk“ na prázdné budovy?

To sice Odehnal nepíše, ale v dalších bodech se třeba ironicky posmívá personálnímu řediteli ministerstva (Luďku Havránkovi), jehož by „prý vysokoškolské vzdělání jen brzdilo v rozletu a znalost zákoníku práce v kreativitě.“

Pokračování na ČESKÁ POZICE.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 14:59  

Odehnal - Roupec...takže tak...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.