EDUin: Po studentech si na kvalitu státní maturity stěžují i ředitelé gymnázií

úterý 14. června 2011 ·

EDUin zveřejňuje dva otevřené dopisy ministrovi školství Josefu Dobešovi, které vysvětlují, proč někteří ředitelé považují státní maturitu za odbytou.



Na stránkách eduin.cz si můžete přečíst čerstvě zveřejněné otevřené dopisy dvou ředitelů. Petr Pícha, ředitel Gymnázia Písek a Robert Novák, ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové kritizují především organizační náročnost maturity, nekvalitu didaktických testů a chování ministra Dobeše v reakci na otevřený kritický dopis studentů.

Oba dopisy si můžete přečíst ZDE, přehledný souhrn konkrétních výhrad pedagogů a studentů ke státní maturitě najdete ZDE.

EDUin připravuje odborné recenze některých maturitních testů, ukázky z nich budou prezentovány na tiskové konferenci ve středu 15. června, v Americkém centru (Tržiště 13, Praha 1), které se zúčastní: Oldřich Botlík, Ondřej Hausenblas a Dana Večerková.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.