23. 6.: Červnový kulatý stůl SKAV "Je magistr zárukou dobrého učitelování?“

středa 22. června 2011 ·

SKAV, o.s. a EDUin, o.p.s. zvou na další diskusní setkání u kulatého stolu ke vzdělávací politice, které se uskuteční dne 23. 6. 2011 od 10.00 hod. v prostorách auly ZŠ Vodičkova 22, Praha 1.

Aktuální téma jednání zní: "Je magistr zárukou dobrého učitelování?“

Pozvání k diskusi přijali: Doc. PaedDr. Jana Coufalová, CSc., děkanka Pedagogické fakulty ZČU; Doc. Ing. Daniel Münich, Ph.D., ekonom CERGE-EI, člen NERV; Ing. Bořivoj Brdička, Ph.D., Pedagogická fakulta UK a Mgr. Jana Heřmanová, ředitelka Střediska volného času Ivančice.

Více informací k aktuálnímu kulatému stolu

Kulaté stoly spolufinancuje Nadační fond pro vzdělávání při Mezinárodní škole v Praze.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. června 2011 v 9:25  

Není.

Anonymní řekl(a)...
13. června 2011 v 11:27  

Dobře vychlazený a s citronem - ano!

poste.restante řekl(a)...
14. června 2011 v 12:13  

Jestli
"Je magistr zárukou dobrého učitelování?“

- to nevím.
Ale bakalář bude ještě menší zárukou a maturant nebude zárukou už vůbec ničeho.


Dobře vychlazený a s citronem navíc "zachutná navěky". :-)

Anonymní řekl(a)...
22. června 2011 v 12:03  

Zárukou je jistě lepší, než maturant učící maturanty nebo Bc. o 3 roky starší než maturanti.

Anonymní řekl(a)...
22. června 2011 v 12:05  

Tedy otázku si položmě takto : Chceme nahradit všechny ty učící maturanty na ZŠ a někde i na SŠ ?

Anonymní řekl(a)...
22. června 2011 v 13:37  

Pozvání k diskusi přijali: Doc. PaedDr. Jana Coufalová, CSc., děkanka Pedagogické fakulty ZČU; Doc. Ing. Daniel Münich, Ph.D., ekonom CERGE-EI, člen NERV; Ing. Bořivoj Brdička, Ph.D., Pedagogická fakulta UK a Mgr. Jana Heřmanová, ředitelka Střediska volného času Ivančice.

Mezi pozvanými jsem nenašel jediného učitele. Celá diskuse tím ztrácí smysl.
Jako kdyby se diskuse o tom, jak nejlépe operovat slepé střevo, zúčastnil hejtman kraje, vrátný z nemocnice a ředitel nějaké veřejně prospěšné nadace.

Anonymní řekl(a)...
22. června 2011 v 20:43  

Učit by mohl vysloužilý voják za naturálie. Stát by ušetřil, "vzdělávání" by bylo zajištěno:

Luděk Blaha řekl(a)...
22. června 2011 v 21:42  

Znám pár léčitelů, kteří plno lidí doopravdy vyléčili. Já měl tedy štěstí spíš na takové, kteří mne vyléčili z idealistických představ o etice a profesní cti v učitelské komunitě.
Přesto si z nejrůznějších důvodů nedovedu představit léčitele v ordinaci jako člena lékařské komory se smluvním vztahem k nějaké zdravotní pojišťovně. Nad to mi je docela jedno, jestli mne má lékař rád. Ocením, když mne uzdraví a k tomu ke mně bude slušný.
Já přece nemusím každého žáka milovat proto, abych jej vybavil kompetencemi, choval se k němu korektně a byl spravedlivý. Navíc mám velmi intenzivní pocit, že vřelejší vztah k žákům je považován za nepatřičný. Tedy v mém případě určitě.
Má-li někdo děti rád, nechť si nějaké pořídí nebo se jim věnuje v době mimoškolní třeba jako vedoucí kroužku nebo trenér.
Učitel by přece jen měl být vybaven odpovídající kvalifikací pedagogickou i odbornou. Čím vyšší, tím lepší. Jinak to bude jen děti hlídající hodný strýc. Nemyslím si ani, že by měl být až tak významně zábavný. Práce, jako zdroj obživy taky není nějaká obzvláštní legrace. Třeba chirurg srandista ve mně mnoho důvěry nebudí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.