Přečtěte si: Polsko chce prvňákům koupit netbooky

pátek 1. dubna 2011 ·

Kromě pastelek nebo učebnic by každý polský žák, který letos půjde do první třídy, měl mít také netbook. Slibuje to vláda premiéra Donalda Tuska. Zatímco z řad opozice se ozývají hlasy, že jde o propagandu před podzimními volbami, odborníci pochybují o tom, že je možné nakoupit počítače za tak nízkou cenu, o jaké mluví ministerstvo infrastruktury, jež má projekt na starosti.

Z článku na Deník.cz vybíráme:

Vláda chce na nákup netbooků pro prvňáky vydat asi miliardu zlotých (6,2 miliardy korun) a počítá s tím, že z této sumy bude moci malými přenosnými počítači vybavit pět ročníků dětí. Měly by jim stačit do třetí třídy. Nákup netbooků by měli zaplatit operátoři mobilních sítí, kteří do státního rozpočtu mají do roku 2022 zaplatit celkem 900 milionů eur (22,1 miliardy korun) za koncesi na datovou síť UMTS. Vláda souhlasí se snížením těchto poplatků, ale pod podmínkou, že operátoři přispějí na netbooky pro děti.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.